Politika

SPS: Prava je avantura kretati se Pančevom kada padne kiša

Izvor: 
013info Uto, 26/05/2020 - 14:07

Izgradnja i održavanje komunalne infrastrukture osnovni je zadatak svake lokalne samouprave, a sve u cilju unapređenja uslova života građana, saopšteno je iz GO SPS Pančevo.

- Od funkcionalne i estetske infrastrukture u velikoj meri zavisi i opšti utisak o građanima koji na tom području žive, rade i stvaraju.

U saopštenju se dodaje da je nedopustivo je loše stanje gradskih saobraćajnica, posebno trotoara koji su do te mere zapušteni i dotrajali, kako u centru, tako i na periferiji.

- Ilustracije radi, skrećemo pažnju na stanje trotoara i kolovoza na Jabučkom putu, kao žile kucavice koje spaja sever opštine sa centrom grada. Slična je situacija i sa ulicom Svetog Save, kao i na Kotežu, Strelištu, Tesli... Za rekonstrukciju trotoara ne treba veliki novac, potrebna je samo dobra volja, a uz to i dobra kontrola nadzornih organa nad izvođačima radova. U takvoj situaciji mnogi Pančevci, naročito majke sa malom decom u kolicima, stari i nemoćni izbegavaju trotoare i kreću se kolovozom izlažući se mnogim opasnostima, saopštava SPS.

Pored trotoara, za mnoge vozače prava je avantura voziti dotrajalim ulicama u mnogim delovima grada i naseljenim mestima, posebno u zimskom periodu i za vreme letnjih i jesenjih kiša kada kolovozi više liče na „reke i jezera“.

- Za buduće odbornike SPS-a izgradnja i rekonstrukcija saobraćajnica i trotoara biće jedan od prioritetnih zadataka, zaključuje se u saopštenju.

 
MarketingNajnovije vesti