Blokada poljoporivrednika
Politika

SSP PANČEVO: Pozivamo Pančevce na solidarnost, važno da poljoprivrednici istraju u borbi

Izvor: 
013info Pon, 15/08/2022 - 17:44Gradski odbor Stranke slobode i pravde Pančevo dao je punu podršku poljoprivrednicima koji su u nedelju 14. avgusta, blokirali oba prilaza Pančevu iz pravca Beograda.

- Ponosni smo na građane Pančeva i okolnih naseljenih mesta (Kovačice, Padine, Dolova, Brestovca, Kovina, Bavaništa..) što su hrabro izašli na ulice i otvoreno iskazali svoje nezadovoljstvo uslovima koje im je država nametnula, kaže se u saopštenju GrO SSP-a.

Oni dodaju da razumeju nezadovoljstvo pojedinih Pančevaca.

- Razumemo nezadovoljstvo pojedinih Pančevaca, ali bi iskoristili priliku da ih pozovemo na solidarnost i zamolimo ih za razumevanje. Sada je važno da poljoprivrednici što duže istraju u ovoj borbi. Smanjenja cena žitarica (što je direktno uticalo na cene krajnjih porizvoda) i subvencija u proizvodnji, povećanje cena energenata, visoka cena zakupa zemljišta, kao i nepovoljni uslovi, primorali su poljoprivrednike na ovaj drastičan potez i poziv za pomoć. Dok vlast ćuti, paori se osećaju izneverno i bez rešenja, kaže pančevački SSP.

SSP skreće pažnju da ne smemo da zanemarimo jeste da su se poljoprivrednici potrudili da blokade ublaže koliko je moguće i propuštaju povremeno vozila u oba smera, kola sa decom i trudnicama imaju privilegije, dok kola hitne pomoći, vatrogasne službe i policije mogu da nesmetano prolaze.

- Na kraju, a ne najmanje važno, ovi protesti otvorili su neka nova pitanja i ukazali na probleme koji se vešto prikrivaju. Nameće se pitanje zašto su ukinuti redovni polasci voza ka Beogradu kojim bi građani Pančeva mogli da putuju u ovakvim situacijama, zašto je Pantransport (preduzeće koje grad delimično finansira) obustavio svoje polaske umesto da se potrudi da nađe rešenje, kao i to da li je sada pravi trenutak za obnovu Starog Sajmišta umesto da se taj novac preusmeri ka poljoprivredi i pomogne poljoprivrednicima, saopšteno je iz pančevačkog Gradskog odbora SSP-a.

 

 
MarketingNajnovije vesti