Koronavirus test Foto: pexels
Politika

SSP tvrdi da je Dom zdravlja u Pančevu propisao višestruko naplaćivanje već plaćenih kovid-testova usred krize

Izvor: 
013info Sub, 06/11/2021 - 09:27Odlukom Doma zdravlja Pančevo od 26. oktobra ove godine antigensko testiranje na prisustvo virusa Sars Cov-2 na lični zahtev u ovoj ustanovi, koja se finansira iz državnog Fonda za zdravstvo novcem građana, naplaćivaće se 3.500 dinara, saopšteno je iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Pančevo.
 
- U sramnom obaveštenju Doma zdravlja Pančevo odgovorni ove ustanove pozivaju se na odluku Kriznog štaba da će nam za dobijanje digitalnog zelenog sertifikata biti neophodan nalaz referentne državne laboratorije, dok su nam za putovanja u inostranstvo, muzičke koncerte i festivale, proslave i druge društvene događaje sa više učesnika, priznavali privatne laboratorije u kojima se cene ovog testa kreću od 950 do 2.500 dinara, Sada, kada propisima nameću državne laboratorije, iskoristili su i da podignu cenu i profitiraju, umesto da učine upravo suprotno – da testiraju građane bez naknade. Testovi su već plaćeni našim novcem iz budžeta i Fonda, zaposleni takođe. Skandalozno je da u krizi zdravstvenog sistema zbog pandemije, jedan državni Dom zdravlja, kao ovaj u Pančevu, koristi priliku i dvostruko više naplaćuje ovaj propisima nametnuti test., kaže se u saopštenju ove stranke.
 
Stranka slobode i pravde zahteva da se ova Odluka Doma zdravlja Pančevo o dodatnoj globi Pančevaca zloupotrebom pandemije hitno stavi van snage i da se odgovorni u zdravstvu bar u vreme pandemije rukovode Hipokratovom zakletvom, a ne članskom kartom Srpske napredne stranke.
 
Direktor pančevačkog Doma zdravlja dr Stojan Višekruna nam je rekao da se ovaj test ne plaća Domu zdravlja već Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, te da je Fond tako propisao, što se može proveriti i na sajtu Fonda, a ne pančevački Dom zdravlja.
 
 
 
 
 MarketingNajnovije vesti