• U Pančevu u subotu i nedelju potpisivanje podrške krivičnoj prijavi protiv članova Kriznog štaba

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Potpisivanje podrške krivičnoj prijavi protiv članova Kriznog štaba, zboh toga što su svojim činjenjem ili nečinjenjem ugrozili zdravlje i život ljudi, počinivši navodno teško delo protiv opšte sigurnosti, najavljeno je za subotu i nedelju i u Pančevu, kod Zelene pijace od 10 do 12 sati.

    – Pozivamo vas da podržite i pridružite se krivičnoj prijavi koji smo advokat Vladimir Todorić i ja podneli protiv članova Kriznog štaba zbog ugrožavanja zdravlja i života, sa ciljem da ubede ljude kako su „izbori“ bezbedni, napisala je Marinika Tepić na svom Fejsbuk profilu.

     

    Podsetimo, potpresednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić i advokat Vladimir Todorić podneli su krivičnu prijavu protiv premijerke Ane Brnabić, ministra zdravlja Zlatibora Lončara i četiri lekara člana Kriznog štaba, zbog sumnje u izazivanje opšte opasnosti i ugrožavanja života i zdravlja.

    Tepić je, posle podnošenja prijave, novinarima rekla da su Brnabić, Lončar, Zoran Gojković, Darija Kisić Tepavčević, Branimir Nestorović i Predrag Kon svi zajedno obmanjivali javnost još od marta, kada su „vrlo svesno tempirali početak epidemije“ zbog izbora.

    Krizni štab ona je nazvala „privatnim štabom Aleksandra Vučića i njegove klike, paravan koji je napravljen za ovu strašnu prevaru građana“.

    Kako je istakla Tepić, postoje dokazi da su članovi Kriznog štaba vrlo svesno objavljivali javnost i manipulisati informacijama.

    Ona je objasnila da je zato, zajedno sa Todorićem, odlučila da, zbog velike prevare građana, krivičnom prijavom „zapečati“ tu situaciju, u ime svih obolelih i preminulih.

    Tepić je novinarima rekla i da je, uoči dolaska Brnabić i Lončara u Novi Pazar, neko tokom noći skinuo umrlice sa javnih tabli u gradu gde se one kače, „kako bi čak i na ovaj način lažno prikazala stanje u tom nesrećnom gradu“.

    Todorić je naglasio da zakoni u Srbiji koji se tiču javnog zdravlja i epidemija ne poznaju krizne štabove i da je to „privatno telo onog ko ga je formirao“ i u to „fantonsko telo“ su ušli poslušnici, koji ne prave problem.

    On je konstatovao da je i sam Kon priznao da je Srbija nespremna dočekala pandemiju.

    Potpisivanje podrške krivičnoj prijavi protiv članova Kriznog štaba, zboh toga što su svojim činjenjem ili nečinjenjem ugrozili zdravlje i život ljudi, počinivši navodno teško delo protiv opšte sigurnosti, biće u subotu i nedelju i u Pančevu, kod Zelene pijace od 10 do 12 sati.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]