pismo Foto: pxhere
Politika

U Pančevu u subotu i nedelju potpisivanje podrške krivičnoj prijavi protiv članova Kriznog štaba

Izvor: 
013info Sub, 04/07/2020 - 09:46

Potpisivanje podrške krivičnoj prijavi protiv članova Kriznog štaba, zboh toga što su svojim činjenjem ili nečinjenjem ugrozili zdravlje i život ljudi, počinivši navodno teško delo protiv opšte sigurnosti, najavljeno je za subotu i nedelju i u Pančevu, kod Zelene pijace od 10 do 12 sati.

- Pozivamo vas da podržite i pridružite se krivičnoj prijavi koji smo advokat Vladimir Todorić i ja podneli protiv članova Kriznog štaba zbog ugrožavanja zdravlja i života, sa ciljem da ubede ljude kako su "izbori" bezbedni, napisala je Marinika Tepić na svom Fejsbuk profilu.

 

Podsetimo, potpresednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić i advokat Vladimir Todorić podneli su krivičnu prijavu protiv premijerke Ane Brnabić, ministra zdravlja Zlatibora Lončara i četiri lekara člana Kriznog štaba, zbog sumnje u izazivanje opšte opasnosti i ugrožavanja života i zdravlja.

Tepić je, posle podnošenja prijave, novinarima rekla da su Brnabić, Lončar, Zoran Gojković, Darija Kisić Tepavčević, Branimir Nestorović i Predrag Kon svi zajedno obmanjivali javnost još od marta, kada su "vrlo svesno tempirali početak epidemije" zbog izbora. Krizni štab ona je nazvala "privatnim štabom Aleksandra Vučića i njegove klike, paravan koji je napravljen za ovu strašnu prevaru građana". Kako je istakla Tepić, postoje dokazi da su članovi Kriznog štaba vrlo svesno objavljivali javnost i manipulisati informacijama. Ona je objasnila da je zato, zajedno sa Todorićem, odlučila da, zbog velike prevare građana, krivičnom prijavom "zapečati" tu situaciju, u ime svih obolelih i preminulih. Tepić je novinarima rekla i da je, uoči dolaska Brnabić i Lončara u Novi Pazar, neko tokom noći skinuo umrlice sa javnih tabli u gradu gde se one kače, "kako bi čak i na ovaj način lažno prikazala stanje u tom nesrećnom gradu". Todorić je naglasio da zakoni u Srbiji koji se tiču javnog zdravlja i epidemija ne poznaju krizne štabove i da je to "privatno telo onog ko ga je formirao" i u to "fantonsko telo" su ušli poslušnici, koji ne prave problem. On je konstatovao da je i sam Kon priznao da je Srbija nespremna dočekala pandemiju.


MarketingNajnovije vesti