Vuk Jeremić Foto: CIRSD
Politika

Vuk Jeremić u Pančevu: Bojkotom najbrže do promene vlasti, zašto na RTS-u Šarenica umesto liturgije

Izvor: 
Beta Pon, 07/10/2019 - 08:54
Jedan od osnivača Saveza za Srbiju i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u nedelju da bojkot sistema, a ne samo izbora, apsolutno nema alternativu na putu ka promeni vlasti u dogledno vreme, i da je bojkot borba koja će dovesti do fer i slobodnih izbora, koje će režim predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića izgubiti.

"Ako želimo promene u vremenu kraćem od četiri godine, ne smemo nastaviti da pristajemo na sadašnje uslove. Računica je vrlo jasna – ako vam je dosta poniženja, ucena, vređanja inteligencije, rijalitija i ispraćaja članova porodice u inostranstvo – prestanite da pristajete na uslove koje su nam nametnuli", rekao je Jeremić u Banatskom Novom Selu kod Pančeva, gde je razgovarao sa građanima, sopšteno je iz SzS.

On je rekao da je kampanju bojkota krenuo iz Pančeva, jer je u nedelju bila 75. godišnjica oslobođenja Pančeva u Drugom svetskom ratu.

"U danu u kojem se sa ponosom sećamo oslobođenja, pokrenuli smo akciju koja će dovesti do oslobođenja od okupatora današnjeg vremena", rekao je Jeremić.

On je naveo da je juče u manastiru Žiča Svetom arhijerejskom liturgijom zvanično otpočelo obeležavanje 800 godina od uspostavljanja autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, koja je u samom temelju srpske kulture, a da je Radiotelevizija Srbije u to vreme emitovala emisiju "Šarenica".

"Nisu prenosili liturgiju jer njoj nije prisustvovao Vučić. Ako to nije razlog za bojkot, ne samo izbora, nego i čitavog sistema i kulturnog obrasca koji nam nameću, kao i cele nepravde i naopakosti kroz koju ponovo prolazimo 75 godina posle oslobođenja, onda ne znam šta bi to moglo biti", rekao je Jeremić.
MarketingNajnovije vesti