• Vuk Jeremić u Pančevu: Bojkotom najbrže do promene vlasti, zašto na RTS-u Šarenica umesto liturgije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Jedan od osnivača Saveza za Srbiju i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u nedelju da bojkot sistema, a ne samo izbora, apsolutno nema alternativu na putu ka promeni vlasti u dogledno vreme, i da je bojkot borba koja će dovesti do fer i slobodnih izbora, koje će režim predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića izgubiti.

    „Ako želimo promene u vremenu kraćem od četiri godine, ne smemo nastaviti da pristajemo na sadašnje uslove. Računica je vrlo jasna – ako vam je dosta poniženja, ucena, vređanja inteligencije, rijalitija i ispraćaja članova porodice u inostranstvo – prestanite da pristajete na uslove koje su nam nametnuli“, rekao je Jeremić u Banatskom Novom Selu kod Pančeva, gde je razgovarao sa građanima, sopšteno je iz SzS.

    On je rekao da je kampanju bojkota krenuo iz Pančeva, jer je u nedelju bila 75. godišnjica oslobođenja Pančeva u Drugom svetskom ratu.

    „U danu u kojem se sa ponosom sećamo oslobođenja, pokrenuli smo akciju koja će dovesti do oslobođenja od okupatora današnjeg vremena“, rekao je Jeremić.

    On je naveo da je juče u manastiru Žiča Svetom arhijerejskom liturgijom zvanično otpočelo obeležavanje 800 godina od uspostavljanja autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, koja je u samom temelju srpske kulture, a da je Radiotelevizija Srbije u to vreme emitovala emisiju „Šarenica“.

    „Nisu prenosili liturgiju jer njoj nije prisustvovao Vučić. Ako to nije razlog za bojkot, ne samo izbora, nego i čitavog sistema i kulturnog obrasca koji nam nameću, kao i cele nepravde i naopakosti kroz koju ponovo prolazimo 75 godina posle oslobođenja, onda ne znam šta bi to moglo biti“, rekao je Jeremić.

    Jedan od osnivača Saveza za Srbiju i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da bojkot sistema, a ne samo izbora, apsolutno nema alternativu na putu ka promeni vlasti u dogledno vreme, i da je bojkot borba koja će dovesti do fer i slobodnih izbora, koje će režim predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića izgubiti.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]