Varnavski i Stevanović otvaraju igralište
PR

PANČEVO: „Gazprom” donirao moderno dečje igralište u parkiću kod Gradske biblioteke

Izvor: 
PR Sre, 25/11/2020 - 17:05

Još jedan projekat od kojeg žitelji Pančeva imaju direktnu korist, uspešno je realizovan u saradnji kompanije „Gazprom energoholding Serbia” i Grada Pančeva: reč je o dečijem igralištu u parkiću preko puta Gradske biblioteke, koje podrazumeva i multifunkcionalni tobogan, kakav dosad nije viđen na ovom prostoru.

Renomirana ruska kompanija odlučila da finansira pomenuti sadržaj namenjen deci na predlog kolega i građana, budući da tako nešto nije postojalo u ovom gradu, pa je sada na radost mališana i taj nedostatak otklonjen.

Zvanično otvaranje igrališta upriličeno je danas u prisustvu predstavnika menadžmenta pomenutog ruskog giganta i gradskih vlasti, a Aleksandar Varnavski, direktor kompanije „Gazprom energoholding Serbia TE-TO Pančevo”, podsetio je da je od početka godine urađeno mnogo socijalnih projekata, među koje ubraja i pomoć domu za nezbrinutu decu i mašinskoj školi, kao i restuaraciju dva spomenika, a takođe je kompanija sponzorisala izdavanje knjige o oslobođenju grada Pančeva.

– Sve to dokazuje da uvek pažljivo osluškujemo potrebe zajednice, u vezi s čim veoma dobro sarađujemo i s Gradskom upravom. Ovog puta opredelili smo se za igralište sa multifunkcionalnim toboganom i ljuljaškama, čime smo uslišili želju ne samo naših zaposlenih, već i svih drugih građana, a, pre svega, na radost dece – istakao je Aleksandar Varnavski.

 

 

Kada je reč o odnosu ove kompanije i grada, veoma bitno istaći je to što se „Gazprom energoholding Serbia” trudi da svoje delatnosti uskladi s interesom stanovnika Pančeva, u kojem se nalaze kancelarije komapanije i u kojem ona gradi termoelktranu-toplanu (TE-TO), čiji se početak rada očekuje skorijoj budućnosti.

Zapravo, puštanje TE-TO u rad zakazano je za proleće sledeće godine i nema sumnje da će ona odigrati pozitivnu ulogu za grad u vušestrukom smislu, takođe i kada je reč o zapošljavnju, ako se zna da ruska kompanija daje prednost Pančevcima, jer tamo radi već oko dvadesetak stanovnika grada.

– Izgradnjom ove termoelektrane-toplane značajno ćemo smanjiti zagađenje vazduha, budući da će ona koristiti samo ekološki čisto gorivo – prirodni gas. Nakon njenog puštanja u pogon biće obustavljen rad postojeće energane u Rafineriji, što će dodatno popraviti ekološku situaciju, a samim tim i bitno umanjena emisija zagađujućih materija u atmosferu – najavljuje direktor.

On dodaje da su planu i novi projekti i da  nema sumnje da  će biti i socijalnih projekata..

Brojni socijalni projekti ruske kompanije

 

Dobri odnosi sa gradskom upravom i dobar odnos prema stanovnicima grada manifestuju se u raznim socijalnim projektima kompanije „Gazprom energoholding Serbia”.

Podsećanja radi, ova ruska firma pružila je pomoć Domu za nezbrinutu decu „Spomenak”, a takođe je i ovog proleća tokom prvog talasa epidemije kompanija pomogla Mašinskoj školi u Pančevu u proizvodnji zaštitnih vizira.

Kompanija je takođe finansirala obnovu spomenika sovjetskim vojnicima koji su poginuli tokom oslobađanja Srbije u Starčevu, kao i restauraciju spomenika u gradu Pančevu na uglu ulica Lava Tolstoja i Oslobođenja, a pomogla je i objavljivanje knjige posvećene oslobađanju Pančeva.

Varnavski je potom simbolički otovrio igralište, tako što je svečano presekao vrpcu, zajedno sa gradonačelnikom Grada Pančeva – Aleksandrom Stevanovićem, koji još jednom napomenuo kako na delu izgleda saradnja sa kompanijom „Gazprom energoholding Serbia”.

– Veoma smo srećni što je „Gazprom” donirao ovo igralište, koje zaista potrebno kako bi naši najmlađi sugrađani imali gde da uživaju u svom odrastanju. Raduje nas i to što ova kompanija, i pored situacije sa pandemijom, nije odustala od projekata koje godinama unazad sprovodi otkad je u Pančevu, i nadamo se da će se tako nastaviti u budućnosti. Drago nam je i što „Gazprom” nije samo poslodavac već i prijatelj grada i njegovih građana, kao i veoma socijalno društveno odgovorna firma koja ima velike planove, u čemu će im Grad uvek pomagati. Posebno ističem saradnju sa direktorom Aleksandrom Varnavskim i njegovim saradnicima, jer su svi ti projekti plod komunikacije i osluškivanja potreba građana, zato što uvek zajednički odlučujemo šta treba uraditi – ističe gradonačelnik.

A dok su oni to govorili, mnoga deca su već uživala blagodeti novog igrališta, čiji su roditelji istakli da je ono, pored toga što je moderno i atraktivno, i veoma bezbedno.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti