• PANČEVO: TAPETARIJA „ARKO” – radnja s tradicijom, dušom i starim-dobrim šmekom, već 30 godina „ušuškana” je u raznolike sunđere, štofove, konce…

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Svi koji su makar jedanput kročili u tapetariju „Arko” bez  razmišljanja mogu da potvrde kako ova radnja, već bezmalo trideset godina, predano čuva svoj postupno sticani renome.

    Iako je naizgled smeštena u blagom zapećku (u prizemlju zgrade u Ulici vojvode Petra Bojovića 18, bivšoj Lenjinovoj), ova živopisno „ofarbana” radnja za sve to vreme uspešno je (pro)krčila putanju do sugrađana i, bolje reći, samih njihovih duša.

    Ovakva opaska nije preterana ako se zna da tamošnji domaćini – Daca i Bora – svoje saradnike nikako ne žele da podvedu pod stavku „pukih” mušterija, kojima će tek nevoljno izgovoriti suvoparno „Dobar dan, izvolite”. Naprotiv, oni ih smatraju ne samo saradnicima, već i ljudima kojima odlazak u kupovinu treba da olakša život i ulepša dan.

     

    Stoga njih dvoje čine sve da se u tom ionako toplom ambijentu uvek oseća i ljudska pozitiva, što najbolje znaju brojni majstori kojima „Arko” dođe kao neka vrsta ispostave ili ličnog magacina, jer u njemu imaju svu slobodu da biraju, poručuju, zanovetaju, izvoljevaju… A ljubazni domaćini ne samo da sve to stoički „podnose”, već i svojevoljno reaguju na svakojake prohteve i potrebe.

    – Bilo je raznih situacija – od toga da menjam gumu kada na nesreću nekom pukne, do toga da zaključam radnju na momenat, kako bi pomogao komšiji da prenese krevet na šesti sprat. Jedanput nam je, recimo, uvaženi sugrađanin tražio teflon, koji inače ne prodajemo, ali sam mu ga, na njegovo zaprepašćenje, sledećeg sekunda doneo iz mog gepeka i poklonio. Nekom drugom opet nabavimo gumu za đon, dok trećem isčeprkamo rukavice, jer je u pazar došao biciklom, a napolju je odjednom baš zagudilo. S druge strane, nikada nismo pravili problem ako čoveku zafali sto-dvesta dinara za stvar koju je toliko nameračio da kupi. I sve se to prepričava po gradu, vraća stare i dovodi nove ljude. Inače, svrađaju nam pripadnici raznih socijalnih kategorija – od radnika i majstora do advokata, doktora, direktora i drugih viđenijih ljudi. Svi oni mogu da pazare manje-više na drugim mestima, ali ovde vole dođu, jer, uz pristojne cene i dobru ponudu, dobiju toplu reč u prijatnom ambijentu, pa se opuste i neretko otvore dušu, tako da malo ko preterano žuri da odavde izađe. Zbog toga valjda i radimo čitavih trideset godina – kaže Bora.

    A što se tiče cena, u „Arku” se oduvek gledalo da bude najjeftinije moguće, odnosno da se ide na veći obrt uz manju maržu. Pritom, ova tapetarija ima ugovore i sa određenim firmama, čiji zaposleni mogu da kupuju putem administrativne zabrane, a dolazi u obzir i prodaja robe na rate preko čekova ili svaki drugi vid trgovine. 

    – Najviše nam navraćaju majstori po repromaterijal za tapaciranje nameštaja, poput sunđera i mebl štofova, kao i autotapetari koji kupuju „neba” i lepkove. Doktori uzimaju zelena platna za prekrivanje, a rado nam dolaze i oni koji se zanimaju za ukrašavanje enterijera, odnosno za konce i filceve. Podržavamo i stare zanate, pa naiđu i obućari, jer zbog njih držimo specijalne lepkove i gume za pendžetiranje. Spadamo u retke koji prodaju tapete i razne kanape, a imamo sve vrste konaca za kože, mebl štofove i autotapetariju. Treba istaći da ni u jednoj radnji u gradu nije moguće naći toliko sunđera u svim dimenzijama, bojama, gustinama i oblicima. Kada je sezona odmora, neki uzimaju štofove za ligeštule, a poslednja stvar koju smo izbacili na rafove su ukrasni gajtani i bortne. Retko ko u Srbiji to ima, pa nam dolaze i kupci iz Beograda i okolnih mesta, dok takvu robu šaljemo čak i za Staru Pazovu – navodi Daca.

    Sve u svemu, pristupačnost, toplina i ljudskost plene ovim dućanom starog-dobrog šmeka, koji može da se poredi čak i sa onim nadaleko čuvenim istanbulskim, gde uvek važi parola „sve može”.

    Radno vreme tapetarije „Arko” je radnim danima od 8 do 19 sati, a subotom od 8 do 14 sati, dok se sve drugo može saznati na sajtu https://dooarco.rs/proizvodi/ ili pozivom na brojeve telefona:

    • 013 351 895
    • 069 1999377 (Daca)
    • 064 0326711 (Bora)
    (Email adresa[email protected])

     

    Svi koji su makar jedanput kročili u tapetariju Arko bez  razmišljanja mogu da potvrde kako ova radnja, već bezmalo trideset godina, predano čuva svoj postupno sticani renome.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Marketing

    Besplatno proverite sluh u Pančevu

    Ako osećate da ne čujete dobro, savremena rešenja za dobar sluh će pomoći da počnete da živite kvalitetnijim životom i da ponovo uživate u svakodnevnom razgovoru i zvukovima koji nas […]

    Trendovi u opremanju dnevne sobe

    Dnevna soba je srce svakog doma, mesto gde se okupljaju porodica i prijatelji, prostor za opuštanje i uživanje. […]

    Akcija besplatne provere sluha u Pančevu

    Postoji dosta važnih trenutaka tokom života u kojima želimo da budemo maksimalno prisutni i koje želimo da zapamtimo. Ukoliko Vi ili neko koga poznajete teško pratite razgovor i osećate napor […]