• Tehnomarket – kvalitet koji traje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Tehnomarket – kvalitet koji traje

    U Pančevu imamo dosta porodičnih uspešnih preduzeća koja traju decenijama, a o kojima se ne zna mnogo, jer oni tako žele. Navikli su da rade, stvaraju i smatraju da njihova dela govore više od bilo kojih reči. Ipak, treba bar ponekad predstaviti i njihov rad i proizvode po kojima su poznatiji u svetu nego u svojoj zemlji. Jedna od takvih porodičnih kompanija je i „Tehnomarket” za koju su sigurno čuli svi Pančevci, ali malo ko zna da je to fabrika koja izvozi svoje vrhunske proizvode preko 40 zemalja širom planete i da bi je poželela svaka država.

    Sve je počelo 1990. godine kada je Miroljub Kršanin napravio u ono vreme jedan veoma hrabar potez. Napustio je državnu firmu „Utva” gde je bio šef konstrukcionog biroa i odlučio je da osnuje svoju kompaniju koja će se baviti proizvodnjom i prodajom vrata i prozora. Podržao ga je mlađi brat Dragoljub, koji mu se priključio u poslu od prvog dana i znanje koje su stekli primenili su u svojoj novoj firmi. Nije im dugo trebalo da osvoje nova tržišta, jer bili su prvi privatnici u Istočnoj Evropi koji su ponudili domaće sisteme za vrata i prozore. Zahvaljujući kvalitetnim proizvodima vrlo brzo poznati brendovi u našoj zemlji, ali i u inostranstvu postaju Lineal vrata i prozori, ostakljene fasade Aluminik CS55 i ventilisane fasade VENT.

    Braća Kršanin nisu se zadovoljili početnim uspehom i nastavljaju da razvijaju proizvodnju i iz godine u godinu zapošljavaju nove stručnjake, a 2002. godine uvoze savremenu tehnologiju iz Francuske i grade prvu privatnu fabriku za ekstruziju profila u Jugoistočnoj Evropi. Da bi nasta ili kontinuitet dobrog rada i bili konkurentni na svetskom tržištu 2014. godine instaliraju novi pogon za plastifikaciju aluminijuma metodom Elektrostatske pulverizacije što je u skladu sa svim ekološkim standardima. Kako najbolje prate najuspešniji Tehnomarket 2015. godine postaje generalni distributer španskih Larson i Larcore panela za Jugoistočnu Evropu i na taj način obogaćuju paletu zadovoljnih klijenata na ovim prostorima. Kompanija uvodi CNC obradu kao i najnoviju tehnologiju Alubender savijanja i zatvaranja ivica panela. Kompanija neprestano radi na usavršavanju zaposlenih i ovde žele da ne uvoze strane sisteme, već se oslanjaju na sopstvene, a za to je potrebna originalna tehnologija, veliko strpljenje, atestiranje i vera u svoje ljude. Najbolji primer da su na pravom putu je i preko 25 izvedenih projekata samo u gradu Nju Jorku. Pored toga kompanija je razvila i novi SOLAR sistem za podkonstrukcije solarnih panela, a 2019 godine otvoren je i novi logisticki centar na preko 6000 kvadrata.

     

     

    Sve ovo moguće je uraditi ako se gaji jaka korporativna kultura,a ovde ponosno ističu da je neguju decenijama i da je u jednom trenutku u fabrici radilo čak tri generacije iz iste porodice, što samo svedoči o velikom uzajamnom poverenju imeđu zaposlenih i menadžmenta.

     

    Miroljub Kršanin je stekao uslove za penziju i štafetnu palicu predao je u sigurne ruke svog brata Dragoljuba koji će nastaviti istim putem uspeha. Miroljub se povukao, ali ne sasvim. Tu je I dalje da zaposlenima pomaže korisnim savetima I da bude uvek kad treba uz svoju firm, „jer deca se nikad ne ostavljaju“.

     

    U Pančevu imamo dosta porodičnih uspešnih preduzeća koja traju decenijama, a o kojima se ne zna mnogo, jer oni tako žele. Navikli su da rade, stvaraju i smatraju da njihova dela govore više od bilo kojih reči. Ipak, treba bar ponekad predstaviti i njihov rad i proizvode po kojima su poznatiji u svetu nego u svojoj zemlji. Jedna od takvih porodičnih kompanija je i „Tehnimarket” za koju su sigurno čuli svi Pančevci, ali malo ko zna da je to fabrika koja izvozi svoje vrhunske proizvode preko 40 zemalja širom planete i da bi je poželela svaka država.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Marketing

    Besplatno proverite sluh u Pančevu

    Ako osećate da ne čujete dobro, savremena rešenja za dobar sluh će pomoći da počnete da živite kvalitetnijim životom i da ponovo uživate u svakodnevnom razgovoru i zvukovima koji nas […]

    Trendovi u opremanju dnevne sobe

    Dnevna soba je srce svakog doma, mesto gde se okupljaju porodica i prijatelji, prostor za opuštanje i uživanje. […]