Pančevo, snimak s robne kuće
PR

Tržište rada: Kako do posla u Pančevu?

Izvor: 
PR Pon, 10/01/2022 - 15:54Da posla ima za one koji žele da se trude, imaju volju da uče nove veštine i celog života rade na sebi i svom usavršavanju – je činjenica, koju niko ne može da ospori. Tako je i za nezaposlene, jedan od načina da pronađu posao i novi karijerni put, prekvalifikacija i usvajanje novih znanja uz pomoć kojih će doći do posla.

 

Pretražujući sajt Klik do posla u potrazi za poslovi Pančevo, uočićete da se najviše traže vozači različitih kategorija, zanatlije, ali i neka druga deficitarna zanimanja. Podaci ovog sajta pokazuju da je u ovoj godini bila velika potražnja za visoko-obrazovanim kadrovima u prosveti, poput profesora matematike, fizike i stranih jezika (najviše nemačkog). Kao i za farmaceutima, veterinarima i IT stručnjacima.

 

Prekvalifikacijom do nove šanse i zaposlenja

 

Ne postoje precizni podaci o tome koliko je novih stručnjaka potrebno u IT sektoru Srbije, ali neke grube procene govore o tome da bi između 15.000 i 30.000 novih radnika bilo dovoljno da se popuni ova industrija u Srbiji.

 

Dakle, u ovom sektoru je, možda više nego bilo gde, potrebno uvesti nove i kvalitetne radnike. Na koji način će to biti postignuto? Postoje brojni programi, koji su usmereni ka tome da se što više zainteresovanih ljudi uvede u proces učenja i prekvalifikacije za IT, pa se tako neki od njih mogu pronaći i preko Nacionalne službe za zapošljavanje.

 

Osim što organizuju ovu vrstu obuka, U NSZ-u prave programe i za druga tražena zanimanja, za koja se zainteresovana nezaposlena lica mogu prijaviti. Jedno od tih zanimanja je i gerontodomaćica, čije usluge su vrlo tražene, jer postoji veliki broj starih lica kojima je potrebna pomoć i nega u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Od kako živimo u svetskoj pandemiji koronavirusa, potreba za negovateljima starih lica je stalno u porastu, zbog čega učenje veština potrebnih za obavljanje ovog posla mogu doneti zaposlenje nekome ko je dugo na birou.

 

Administrativni asistent je još jedno vrlo traženo zanimanje. Oni koji poseduju dobre organizacione sposobnosti, mogu kada završe kurs prekvalifikacije za ovo zanimanje, brzo da pronađu posao u nekoj manjoj ili većoj kompaniji, gde će biti važan deo tima i ključni igrač za organizaciju svakodnevnih aktivnosti u kancelariji. Bez njih nijedna firma ne može da funkcioniše i zato su administrativni asistenti poslednjih godina veoma na ceni. Na tržištu se mogu pronaći brojni kursevi, nakon čijeg završetka, nezaposleni lice pretragom oglasa za posao, može pronaći dugoočekivano zaposlenje.

 

Klik do posla ima najbogatiju ponudu oglasa najrazličitijih kategorija

 

Na sajtu Klik do posla možete pronaći oglase za posao za svakoga. Od najtraženijih pozicija za visokokvalifikovane kadrove u zdravstvu, građevinarstvu, mašinstvu, IT-u, do poslova koji su namenjeni onima koji imaju srednjoškolsko obrazovanje, poput medicinskih tehničara, zanatlija i sl, pa sve do poslova za niskokvalifikovane radnike.

 

Za sve vas, tu je više od 40 kategorija poslova, svrstanih u različite oblasti kako biste što lakše i što brže došli do oglasa koji su namenjeni vama. Pretragu sajta klikdoposla.com još dodatno možete suziti odabirom tipa posla koji želite da pronađete (stalni, dopunski, po projektu, praksa i sl.) ali takođe postoji i  kriterijum plate, gde će vam se prikazati različite cifre na osnovu kojih možete selektovati oglase koji odgovaraju vašim kriterijumima.

 

 
MarketingNajnovije vesti