• Protest „Borba za Džekija“ u Pionirskom parku: Dosta nam je da životinje truju, ubijaju, tuku ili drže na lancima!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Protest ljubitelja životinja pod nazivom „Borba za Džekija“ počeo je u 12 sati u Pionirskom parku kod Doma Narodne skupštine.

    Pored oranizatora, među govornicima je i proslavljena srpska glumica Gorica Popović.

    – Divno je što ste ovde danas, iz Topole, Aranđelovca, Niša, Surdulice, i mnogih drugih gradova. Hvala vam. Svi smo ovde sa istim ciljem, da se borimo za Džekija. Dosta nam je da ih truju, ubijaju, tuku ili drže na lancima. Borićemo se i dalje da nijedna životinja na ulici ne bude ubijena. Želimo da što pre budu otkrivene osobe koje bacaju otrov, kojim je samo da ubijaju pse i mačke, već istovremeno ugrožavaju živote građana – rekla je glumica, što je propraćeno aplauzom.

    Kako javlja „Blicova“ reporterka, u Pionirskom parku se okupio veliki broj građana sa svojim kućnim ljubimcima.

    Građani nose transparente s fotografijama stradalih pasa i apelima „Stop nasilju nad životinjama“, „Želim da živim“, „Danas zlostavljaju životinje, sutra porodicu“…

    Među okupljenima ima i onih koji su došli iz Pančeva, Zrenjanina i drugih gradova Srbije. S gorkim ukusom u ustima, govore o važnosti zaustavljanja nasilja nad životinjama i sećaju se kako su na strašne načine izgubili svoje kućne ljubimce koji su im, priznaju, bili kao članovi porodice.

    Inicijatori akcije apeluju na državu da primenjuje Zakon o dobrobiti životinja i sve ostale zakone, koji se tiču zaštite životinja, uključujući obavezno čipovanje i kažnjavanje neodgovornih vlasnika, koji ih izbacuju na ulice, a peticija će biti predata Upravi za veterinu, MUP-u, Ministarstvu pravde i Vladi Srbije.

    „Džeki je naziv za sve napuštene pse“

    – Ovo je akcija građana, organizacija i udruženja, kako bi se ukazalo na stanje u kom se nalaze životinje, ali i kako bi se zaustavilo njihovo organizovano trovanje, zlostavljanje i protivzakonito ubijanje u prihvatilištima i na javnim površinama – rekli su organizatori i napomenuli „da je Džeki naziv za sve napuštene pse, maltretirane i otrovane“.

     

    Kako su istakli organizatori, širom Srbije je u toku prikupljanje potpisa podrške protiv ubijanja i zlostavljanja životinja.

     

     
     
     
     

     
     
     

    Protest ljubitelja životinja pod nazivom „Borba za Džekija“ počeo je u 12 sati u Pionirskom parku kod Doma Narodne skupštine.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Batut: Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol

    Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“. Od početka godine, redovno je u saopštenjima Hitne pomoći da je zbrinuto […]