Borba za Džekija Foto: FB

Protest "Borba za Džekija" u Pionirskom parku: Dosta nam je da životinje truju, ubijaju, tuku ili drže na lancima!

Izvor: 
Blic Ned, 09/02/2020 - 13:13

Protest ljubitelja životinja pod nazivom "Borba za Džekija" počeo je u 12 sati u Pionirskom parku kod Doma Narodne skupštine.

Pored oranizatora, među govornicima je i proslavljena srpska glumica Gorica Popović.

- Divno je što ste ovde danas, iz Topole, Aranđelovca, Niša, Surdulice, i mnogih drugih gradova. Hvala vam. Svi smo ovde sa istim ciljem, da se borimo za Džekija. Dosta nam je da ih truju, ubijaju, tuku ili drže na lancima. Borićemo se i dalje da nijedna životinja na ulici ne bude ubijena. Želimo da što pre budu otkrivene osobe koje bacaju otrov, kojim je samo da ubijaju pse i mačke, već istovremeno ugrožavaju živote građana - rekla je glumica, što je propraćeno aplauzom.

Kako javlja "Blicova" reporterka, u Pionirskom parku se okupio veliki broj građana sa svojim kućnim ljubimcima.

Građani nose transparente s fotografijama stradalih pasa i apelima "Stop nasilju nad životinjama", "Želim da živim", "Danas zlostavljaju životinje, sutra porodicu"...

Među okupljenima ima i onih koji su došli iz Pančeva, Zrenjanina i drugih gradova Srbije. S gorkim ukusom u ustima, govore o važnosti zaustavljanja nasilja nad životinjama i sećaju se kako su na strašne načine izgubili svoje kućne ljubimce koji su im, priznaju, bili kao članovi porodice.

Inicijatori akcije apeluju na državu da primenjuje Zakon o dobrobiti životinja i sve ostale zakone, koji se tiču zaštite životinja, uključujući obavezno čipovanje i kažnjavanje neodgovornih vlasnika, koji ih izbacuju na ulice, a peticija će biti predata Upravi za veterinu, MUP-u, Ministarstvu pravde i Vladi Srbije.

"Džeki je naziv za sve napuštene pse"

- Ovo je akcija građana, organizacija i udruženja, kako bi se ukazalo na stanje u kom se nalaze životinje, ali i kako bi se zaustavilo njihovo organizovano trovanje, zlostavljanje i protivzakonito ubijanje u prihvatilištima i na javnim površinama - rekli su organizatori i napomenuli "da je Džeki naziv za sve napuštene pse, maltretirane i otrovane".

 

Kako su istakli organizatori, širom Srbije je u toku prikupljanje potpisa podrške protiv ubijanja i zlostavljanja životinja.

 

 
 
 
 
 
 
 MarketingNajnovije vesti