• Rezerve krvi svih krvnih grupa niske

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 22. avgust – Rezerve krvi u Transfuziji Pančevo dovoljne su za funkcionisanje u narednih tri dana. Za nesmetano funkcionisanje potrebno je da postoje rezerve za pet do sedam dana. 

    Rezerve krvi svih krvnih grupa su niske, a kako dr Radmila Railić Ristovska kaže, to je uobičajena situacija za letnji period u gotovo svim transfuzijama u zemlji.

    „Ono što dodatno preduzimamo kako bi obezbedili krv pojedinih krvnih grupa u danima kada nemamo baš određenu krvnu grupu, jeste da pozivamo davaoce krvi telefonom ili razmenjujemo krv sa najbližim transfuzijama. Na taj način se međusobno pomažemo”, ističe dr Radmila.

    U proteklom periodu održane su dve dobrovoljne akcije davanja krvi gde je od aktivnih davalaca krvi Petrohemije sakupljeno 110 jedinica. Ova firma je najveći resurs prikupljenih jedinica krvi sa oko 800 doza na godišnjem nivou.

    Dr Radmila Railić Ristovska istakla je novu akciju, u kojoj je dr Slobodan Ovuka animirao članstvo svoje stranke da petkom dođu u Transfuziju i daju krv. Prva takva akcija održana je u petak, 19. avgusta. 

    Do kraja avgusta planirana je samo jedna akcija 24.08. od 9-11 sati u prostorijama Telekoma.

    Svi ostali građani mogu da dođu u Službu za transfuziju i daju krv radnim danom 7-15h i subotom 8-13h.

    PANČEVO, 22. avgust – Rezerve krvi u Transfuziji Pančevo dovoljne su za funkcionisanje u narednih tri dana. Za nesmetano funkcionisanje potrebno je da postoje rezerve za pet do sedam dana. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Isplata stipendija i kredita za učenike i studente

    Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije obaveštava učenike i studente korisnike stipendija za izuzetno nadarene učenike da isplata pete i šeste mesečne rate ovih stipendija za školsku […]

    Leto do ponedeljka, temperature i do 30 stepeni

    U Srbiji će temperatura do ponedeljka imati letnje vrednosti, do 30 stepeni. Danas će biti pretežno sunčano, a krajem dana moguća je prolazna, umerena oblačnost. Najviša temperatura daleko od […]