• DOLOVCI, GLOGONJCI I NOVOSELJANI PREDSTAVILI SU PANČEVO NA VELIKOM FESTIVALU FOLKLORA U SUTJESCI

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na Velikom Festivalu Folklora Rumuna iz Vojvodine „Sutjeska 2017“predstavnici grada Pančeva, dolovci, glogonjci i novoseljani osvojili su zaslužno značajne nagrade. Prvu nagradu, Folklorna grupa sa stilizovanim igrama KUD-a „Dr. Radu Flora“ iz Banatskog Novog Sela a treću nagradu Folklorna grupa sa tradicionalnim igrama KUD-a „Veselija“ iz Glogonja. Treću nagradu osvojila je vokalna solistkinja Kristina Mik i instrumentalni solista na harmonici Sebastijan Bogdan, oboje iz Banatskog Novog sSela. Treću nagradu osvojila je i Vokalna grupa KUD-a „Jon Kreange“ iz Dolova dok je orkestar narodne muzike iz Glogonja dobio pismenu pohvalu za čuvanje rumunske tradicije.

    Na Velikom Festivalu Folklora Rumuna iz Vojvodine „Sutjeska 2017“predstavnici grada Pančeva, dolovci, glogonjci i novoseljani osvojili su zaslužno značajne nagrade.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Batut: Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol

    Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“. Od početka godine, redovno je u saopštenjima Hitne pomoći da je zbrinuto […]