Servisne informacije

Košava će u Pančevu duvati do sutra uveče, a evo kada možemo da očekujemo prvi sneg

Izvor: 
RHMZ/Kurir/Blic Uto, 07/11/2017 - 11:20


Košava, koja će na jugu Banata duvati čak olujnom jačinom, mučiće nas sve do srede uveče. Nakon toga sledi promenjivo vreme, smenjivanje kišovitih i suvih dana.

 

Međutim, kako novembar bude odmicao, tako će i temperature biti sve niže. Prvi sneg možemo očekivati već za dve nedelje.

- Za sada nema nekog velikog zahlađenja i zime. Tek tamo od 20. novembra stiže nam ozbiljnije zahlađenje, kada se očekuje da će temperatura biti niža za 10 stepeni. Kako novembar bude odmicao, tako će i temperature biti niže, pa tako već od 20. novembra možemo očekivati i prvi sneg u nižim predelima - prognozira Nedeljko Todorović, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

 

Po prognozi možemo očekivati samo 8 do 15 ledenih dana tokom ove zime i to u nižim predelima, a na planinama od 25 do 45 ledenih dana.

 

Srednja maksimalna temperatura u toku predstojeće zime se očekuje u intervalu od 5 do 8 stepeni u nižim predelima, a u višim od jedan do četiri.

Srednja minimalna temperatura se očekuje u intervalu od minus 2 do 1 u nižim predelima, dok se u brdsko-planinskim predelima očekuje u intervalu od minus 6 do minus 3 stepena Celzijusa.
MarketingNajnovije vesti