• Košava će u Pančevu duvati do sutra uveče, a evo kada možemo da očekujemo prvi sneg

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Košava, koja će na jugu Banata duvati čak olujnom jačinom, mučiće nas sve do srede uveče. Nakon toga sledi promenjivo vreme, smenjivanje kišovitih i suvih dana.

     

    Međutim, kako novembar bude odmicao, tako će i temperature biti sve niže. Prvi sneg možemo očekivati već za dve nedelje.

    – Za sada nema nekog velikog zahlađenja i zime. Tek tamo od 20. novembra stiže nam ozbiljnije zahlađenje, kada se očekuje da će temperatura biti niža za 10 stepeni. Kako novembar bude odmicao, tako će i temperature biti niže, pa tako već od 20. novembra možemo očekivati i prvi sneg u nižim predelima – prognozira Nedeljko Todorović, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

     

    Po prognozi možemo očekivati samo 8 do 15 ledenih dana tokom ove zime i to u nižim predelima, a na planinama od 25 do 45 ledenih dana.

     

    Srednja maksimalna temperatura u toku predstojeće zime se očekuje u intervalu od 5 do 8 stepeni u nižim predelima, a u višim od jedan do četiri.

    Srednja minimalna temperatura se očekuje u intervalu od minus 2 do 1 u nižim predelima, dok se u brdsko-planinskim predelima očekuje u intervalu od minus 6 do minus 3 stepena Celzijusa.

    Po prognozi možemo očekivati samo 8 do 15 ledenih dana tokom ove zime i to u nižim predelima, a na planinama od 25 do 45 ledenih dana.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Servisne informacije

    U sredu deo Pančeva bez vode

    Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži, u sredu, 17. aprila, bez vode će ostati sledeće ulice: Nadežde Petrović, Gorana Kovačića, Jovana Bjelića i Dušana Petrovića Šaneta od Radivoja […]