• RHMZ: Sutra zbog magle na snazi žuti meteoalarm. Maglovito i u Banatu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na području cele Srbije sutra će na snazi biti žuti meteoalarm zbog magle, niske jutarnje temperature i moguće poledice, kaže meteorolog RHMZ-a Slobodan Sovilj i navodi da se za vikend u pojedinim krajevima očekuju padavine – kiša, susnežica i sneg, dok se za Božić prognozira suvo vreme.

    U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano, a jutarnja magla i niska oblačnost očekuju se u Vojvodini, na području Beograda i po kotlinama. Jutarnja temperatura kretaće se od minus devet do minus dva stepena zbog čega će, napominje Sovilj, u celoj Srbiji na snazi biti žuti meteoalarm.

     

     

    Maksimalne dnevne temperature iznosiće od dva do devet stepeni, osim u maglovitim predelima gde će temperature biti za koji stepen niže.

    “Žuti meteoalarm biće na snazi ne samo zbog magle i niske temperature, već i zbog poledice koja je zbog pojave mraza moguća u jutarnjim i prepodnevnim satima“, rekao je Sovilj za Tanjug.

    Maglovito će, kaže, pre podne biti i na području Beograda, a u toku dana se očekuju sunčani intervali sa temperaturom od minus dva do pet stepeni.

    Naoblačenje sa severozapada u subotu popodne i uveče ponegde će usloviti slabu kišu, dok se više padavina očekuje u noći između subote i nedelje u centralnim i južnima krajevima Srbije.

    “Sneg će najviše padati u planinskim predelima jugozapadne Srbije, ali će i u nižim predelima doći do formiranja snežnog pokrivača“, naveo je Sovilj i dodao da se u Vojvodini i na području Beograda očekuje slaba i kratkotrajna susnežica.

    U subotu se očekuje slab mraz i jutarnje temperature oko minus pet stepeni, dok će oba dana vikenda maksimalne dnevne vrednosti biti za koji stepen iznad nule u većini krajeva.

    Za Badnji dan i Božić biće suvo sa sunčanim intervalima, u jutarnjim satima očekuje se slab mraz, a dnevna temperatura biće između tri i sedam stepeni.

    “U drugom delu naredne sedmice očekuju se prolazna naoblačenja sa kratkotrajnom kišom i snegom, ali se ne očekuju veće padavine posle čega će ponovo uslediti suv period“, kaže meteorolog.

    Kako navodi, do kraja januara prognoziraju se temperature oko ili malo iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine.

    “Srednja maksimalna temperatura biće stepen do dva iznad proseka, pogotovo u drugoj polovini januara, imajući u vidu da su prosečne temperature između jedan i četiri stepena na nivou Srbije“, kazao je Sovilj.

    Prema njegovim rečima, tokom cele zime prognoziraju se temperature iznad prosečnih vrednosti sa češćom pojavom kiše u nižim predelima, a na planinama sa snegom.

    Kako je objasnio, ciklon iz zapadne i severne Evrope ove zime uslovaljava toplije i stabilnije vreme iznad jugoistočne Evrope.

    “To ne znači da neće biti hladnijih prodora sa kratkotrajnim snegom, kao što je bilo u nekoliko navrata ove zime, ali ne očekuju se hladniji i dugotrajniji talasi sa snegom“, rekao je Sovilj.

    Na području cele Srbije sutra će na snazi biti žuti meteoalarm zbog magle, niske jutarnje temperature i moguće poledice, kaže meteorolog RHMZ-a Slobodan Sovilj i navodi da se za vikend u pojedinim krajevima očekuju padavine – kiša, susnežica i sneg, dok se za Božić prognozira suvo vreme. U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano, a jutarnja magla i niska oblačnost očekuju se u Vojvodini, na području Beograda i po kotlinama. Jutarnja temperatura kretaće se od minus devet do minus dva stepena zbog čega će, napominje Sovilj, u celoj Srbiji na snazi biti žuti meteoalarm.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Servisne informacije

    Deo Jabuke bez vode

    Zbog havarije na vodovodnoj mreži bez vode je u 18 i 45h ostao deo naseljenog mesta Jabuka - Ulica Maršala Tita od Zmaj Jovine do Radničke ulice. […]