• RHMZ: U petak i subotu na jugu Banata olujni udari vetra

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Uz značajan porast temperature u našoj zemlji, meteorolozi RHMZ-a predviđaju za subotu i nedelju jake udare vetra u našem okrugu.

    – Južno i jugozapadno strujanje vazduha iz oblasti Sredozemlja u petak i subotu usloviće značajan porast temperature, pa će maksimalne vrednosti prvog dana vikenda u većini krajeva Srbije dostići ponovo 30 °C.  Istovremeno će i jugoistočni vetar biti u pojačanju, naročito na planinama i u košavskom području. Udari vetra na jugu Banata biće olujni (preko 20 m/s), dok će na području Beograda dostizati 13 – 15 m/s, kaže se u najavi meteorologa.

    Do kraja dana i sutra na području Srbije zadržaće se pretežno oblačno i hladnije vreme s kišom povremeno. Padavine će biti češće u toku noći i sutra, naročito u severnim, centralnim i istočnim krajevima, gde se očekuje od 5 do 10 mm kiše, a u oblasti Homolja lokalno i više. Suvo vreme zadržaće se na jugozapadu Srbije.

    U nedelju, ali i u prvoj polovini naredne sedmice promenljivo vreme – smenjivaće se sunčani intervali i pljuskovi kiše, koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom. Temperatura će biti u manjem padu, ali i dalje iznad prosečnih vrednosti za prvu dekadu oktobra sa maksimalnim vrednostima od 22 do 27 °C.

     

     

    Uz značajan porast temperature u našoj zemlji, meteorolozi RHMZ-a predviđaju za subotu i nedelju jake udare vetra u našem okrugu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Servisne informacije

    Deo Pančeva bez vode

    Zbog havarije na vodovodnoj mreži bez vode je u 11 časova ostala Ulica Vojvode Radomira Putnika od Karađorđeve do Vojvode Petra […]

    Vremenska prognoza za narednu nedelju

    Oblačnost se premešta sa severa ka jugu. Na području Niša, Leskovca padavine sutra do popodnevnih sati, dok će u Vojvodini već ujutru početi razvedravanje. Sa oblacima stiže malo svežiji […]

    Deo Pančeva bez vode

    Zbog havarije na vodovodnoj mreži, bez vode će od 9 sati ostati Ulica Dositeja Obradovića od Tamiš kapije do Luke Dunav. […]