vreme
Servisne informacije

RHMZ UPOZORAVA: U Srbiji sutra nagla promena vremena

Izvor: 
Beta/Politika Pon, 03/02/2020 - 14:53

U Srbiji se sutra očekuje nagla promena vremena i jako zahlađenje praćeno olujnim severozapadnim vetrom i kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), a prenosi Beta.

U Pančevu će pre podne biti oblačno, suvo i toplo sa umerenim južnim vetrom, dok će posle podne biti nagla promena vremena i jako zahlađenje s kišom i jakim, a kratkotrajno i olujnim severozapadnim vetrom. U toku noći između utorka i srede očekuju se kiša i sneg.

RHMZ navodi da će u brdsko-planinskim predelima početi da pada sneg, koji se u toku noći ka sredi mestimično očekuje i u nižim predelima.

Najniža temperatura biće od četiri do 11, a najviša od 10 do 20 stepeni. Posle podne i uveče temperatura će biti u naglom i osetnom padu.

Najniža temperatura biće oko 10, a najviša oko 17 stepeni.

U sredu će duvati jak i olujni vetar. U Vojvodini će prestati padavine, a u ostalim delovima Srbije očekuje se kiša i sneg koji će stvoriti snežni pokrivač visine od 5 do 20 centimetara. Do kraja nedelje očekuje se mraz i slabe padavine, a početkom naredne nedelje postepen porast temperature.

Biometeorološka prognoza za utorak, 4. februar 2020. godine:

Osobe sa cerebrovaskularnim i psihičkim tegobama, kao i astmatičari mogu osetiti izražene tegobe usled očekivanih biometeoroloških prilika. Reumatski bolovi, promenljivo raspoloženje i pospanost su mogući kod meteoropata. Savetuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima.
MarketingNajnovije vesti