• RHMZ upozorava: Večeras kiša, vodostaji u porastu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U naredna dva sata kiša se povremeno očekuje u Vojvodini, Mačvi, Pomoravlju, oblasti Homolja, kao i na jugu Srbije, najavio je RHMZ u 18 sati.

    RHMZ izdao je hidrološko upozorenje da će na Limu, kod hidrološke stanice Prijepolje, tokom 30/31. decembra vodostaji biti u većem porastu sa dostizanjem granice vanredne odbrane od poplava.

    Na gornjem toku Zapadne Morave i Ibra sa pritokama, vodostaji će biti u umerenom porastu bez dostizanja granica redovne odbrane od poplava.

    Poslednjeg dana u 2020. godini u većem delu Srbije biće pretežno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima, na visokim planinama sa snegom, dok se u novogodišnjoj noći u većini krajeva očekuje razvedravanje.

    Od sredine dana u centralnim i južnim krajevima biće povremeno sunčani intervali, navodi Republički hidrometeorološki zaovd.

    Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno jak, južni i jugozapadni, posle podne i uveče u skretanju na severozapadni.

    Najniža temperatura od 3 do 10 stepeni, a najviša od 6 na severu i zapadu do 15 stepeni na jugoistoku Srbije.

    U Pančevu će sutra biti pretežno oblačno i malo hladnije, povremeno s kratkotrajnom kišom.

    Vetar slab i umeren, ujutro južni, u toku dana u skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura oko 7, a najviša oko 9 stepeni. U novogodišnjoj noći razvedriće se.

    U petak i subotu će biti pretežno sunčano i natprosečno toplo, a od nedelje do kraja perioda umereno i potpuno oblačno, mestimično s kišom, na visokim planinama sa snegom.

    Za vikend će u košavskom području povremeno duvati jak jugoistočni vetar.

    U naredna dva sata kiša se povremeno očekuje u Vojvodini, Mačvi, Pomoravlju, oblasti Homolja, kao i na jugu Srbije, najavio je RHMZ u 18 sati.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Servisne informacije

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]