Servisne informacije

RHMZ upozorava: Večeras kiša, vodostaji u porastu

Izvor: 
Tanjug Sre, 30/12/2020 - 19:05U naredna dva sata kiša se povremeno očekuje u Vojvodini, Mačvi, Pomoravlju, oblasti Homolja, kao i na jugu Srbije, najavio je RHMZ u 18 sati.

RHMZ izdao je hidrološko upozorenje da će na Limu, kod hidrološke stanice Prijepolje, tokom 30/31. decembra vodostaji biti u većem porastu sa dostizanjem granice vanredne odbrane od poplava.

Na gornjem toku Zapadne Morave i Ibra sa pritokama, vodostaji će biti u umerenom porastu bez dostizanja granica redovne odbrane od poplava.

Poslednjeg dana u 2020. godini u većem delu Srbije biće pretežno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima, na visokim planinama sa snegom, dok se u novogodišnjoj noći u većini krajeva očekuje razvedravanje.

Od sredine dana u centralnim i južnim krajevima biće povremeno sunčani intervali, navodi Republički hidrometeorološki zaovd.

Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno jak, južni i jugozapadni, posle podne i uveče u skretanju na severozapadni.

Najniža temperatura od 3 do 10 stepeni, a najviša od 6 na severu i zapadu do 15 stepeni na jugoistoku Srbije.

U Pančevu će sutra biti pretežno oblačno i malo hladnije, povremeno s kratkotrajnom kišom.

Vetar slab i umeren, ujutro južni, u toku dana u skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura oko 7, a najviša oko 9 stepeni. U novogodišnjoj noći razvedriće se.

U petak i subotu će biti pretežno sunčano i natprosečno toplo, a od nedelje do kraja perioda umereno i potpuno oblačno, mestimično s kišom, na visokim planinama sa snegom.

Za vikend će u košavskom području povremeno duvati jak jugoistočni vetar.
MarketingNajnovije vesti