Kiša u Pančevu 2018 Ulica Žarka Zrenjanina u 10:05
Servisne informacije

UPOZORENJE RHMZ: U petak uveče velika količina padavina, moguć grad

Izvor: 
b92/013info Čet, 05/07/2018 - 15:42

U petak, 6. jula, uveče i tokom noći ka suboti, 7. jula,  na području Beograda i okoline očekuju se intenzivniji grmljavinski procesi, lokalna pojava grada, olujni vetar i obilne padavine, od 20 do 30 l/m2 za kratak vremenski period, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kako je upozoreno na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u većini mesta u Srbiji pašće od 20 do 30 litara kiše po metru kvadratnom za kratak vremenski period, dok će intenzivniji grmljavinski procesi lokalno usloviti pojavu grada, olujni vetar i obilnije padavine.

Zbog izgleda vremena za petak i subotu u pojedinim delovima Srbije čak je proglašen i crveni meteo alarm, što je najveći stepen upozorenja na vremenske nepogode, koje, kako se navodi na sajtu RHMZ, mogu izazvati velike materijalne štete i ozbiljno ugrooziti bezbednost ljudi i životinja. U crvenoj zoni opasnosti 6. jula, odnosno u petak, će biti Bačka, Srem i Zapadna Srbije, dok će Banat biti u narandžastoj zoni meteo alarma. Za ostatak Srbije važi žuti meteo alarm.

U subotu, 7. jula Zapadna Srbija, Šumadija, Pomoravlje, Jugoistočna, Jugozapadna Srbija i područje Kosova i Metohije biće pod narandžastim meteo alarmom.
MarketingNajnovije vesti