• 18 medalja za pančevačke džudiste u Hrvatskoj

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO – Proteklog vikenda u hrvatskom gradu Rijeka održan je Međunarodni turnir u džudou – „Sveti Vid”, na kojem su džudisti ‚‚Dinama” i ‚‚Pančeva” osvojili 18 medalja, a kako su se zajedno takmičili ekipno, pripalo im je pehar za treće mesto u ukupnom plasmanu.

    Na 13. Međunarodnom džudo turniru ‚‚Sveti Vid” u Rijeci nastupilo je 435 takmičara iz 35 klubova. Osim domaćih takmičara učestovali su džudisti i džudistkinje iz osam zemalja, a Pančevo je imalo 14 predstavnika, 12 takmičara ‚‚Dinama” i dva Džudo kluba ‚‚Pančevo”, brata i sestru, Milicu i Nemanju Nišić.

    Takmičari iz našeg grada su se nadmetali u svim mlađim uzrasnim kategorijama, dok je Slavko Stanišić na ovom turniru pored suđenja učestvovao i kao takmičar u kategoriji veterana. Mladi džudisti i džudistkinje su u naš grad doneli 18 medalja: 7 zlatnih, 2 srebrne i 8 bronzanih.

    Poletarac Aleksa Đurović je u kategoriji do 30 kilograma osvojio dve medalje: zlato u kategoriji takmičara do 10 godina starosti i bronzu u kategoriji do 12 godina. Milica Nišić je zauzela treće mesto u kategoriji devojčica do 10 godina, težine do 32 kilograma. Njen brat Nemanja se iz Rijeke vratio sa dve zlatne medalje, u konkurenciji takmičara do 12 i do 14 godina, u težinskoj kategoriji do 30 kilograma. Identičan uspeh ostvario je i Mateja Zubović, kome su pripala dva prva mesta (U12 i U14) u kategoriji do 38 kilograma. I Tijana Stojanov (do 32 kg) se takmičila u dve uzrasne kategorije, pa je srebro osvojila u konkurenciji takmičarki do 12 godina, dok je treće mesto zauzela u konkurenciji devojčica do 14 godina. Filip Francuz, džudista koji nastupa u kategoriji do 34 kg osvojio je bronzanu medalju u konkurenciji takmičara do 12 godina, a srebro u starijoj konkurenciji. Đorđe Jaćimovski (do 38 kg) dva puta je bio treći (U 12 i U14), Žarko Omčikus (do 38 kg) zauzeo je treće mesto u konkurenciji takmičara do 12 godina, dok je u konkurenciji starijih takmičara zauzeo peto mesto. Bronzanu medalju je osvojio i Dušan Kovačević, u konkurenciji takmičara do 14 godina, u težinskoj kategoriji do 66 kilograma. Dušan je u starijoj uzrasnoj kategoriji zauzeo 7. mesto.

    Izuzetno zapažene i uspešne nastupe imale su juniorke Anđela Radulović (do 57 kg) i Anđela Rađenović (do 70 kg). Sjajnim izdanjem i borbama pokazale su još jednom da su prave uzdanice Džudo kluba „Dinamo”, ali i srpskog džudoa. Bile su neprikosnovene na 13. Međunarodnom džudo turniru i osvojile zlatne medalje.

    Osamnaestu medalju za pančevački džudo u Rijeci osvojio je Vuk Košić, koji je nastupio za ekipu ‚‚Lokomotive” iz Vršca, koja je osvojila 2. mesto u ukupnom plasmanu. 

    Pančevačke džudiste na ovom takmičenju predvodio je trener Ljubomir Stanišić. 

     

    T. M. 

    PANČEVO – Proteklog vikenda u hrvatskom gradu Rijeka održan je Međunarodni turnir u džudou – „Sveti Vid”, na kojem su džudisti ‚‚Dinama” i ‚‚Pančeva” osvojili 18 medalja, a kako su se zajedno takmičili ekipno, pripalo im je pehar za treće mesto u ukupnom plasmanu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport