• 30. pobeda rukometašica “Pančeva”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Rukometašice “Pančeva” su očekivano savladale ekipu “Halas Jožefa” iz Ade rezultatom 33:23 (17:12) u 18. kolu Prve rukometne lige. Pančevačke rukometašice su i dalje bez poraza u šampionatu, a računajući i prošlu sezonu ovo im je 30 pobeda u nizu. Četiri kola pre kraja osvojile su i titulu prvaka Prve lige grupe Sever.

    U Hali sportova na Strelištu nije bilo tako lako za Lanu Žigu i njene saigračice da zabeleže pobedu, pošto su mlade i veoma kvalitetne igračice “Halas Jožefa” tokom većeg dela prvog poluvremena pružile snažan otpor lideru prvenstva. Imale su prednost od 4 gola, ali su u nekoliko navrata gošće, pre svega zahvaljujući snažnoj i pokretljivoj odbrani, uslepe preko kontranapa da da se približe na 2 gola zaostatka. Međutim, najbolja ekipa Prve lige je i ovog puta pokazala da nema razloga za brigu njihovih navijača, ubacile su u veću brzinu, raspucale se, davale golove sa igračem manje na terenu i na odmor otišle sa prednošću od 5 golova (17:12). U nastavku su koncentrisanom igrom i dobrom odbranom na čelu sa golmanima Sanjom Pavlović i Ivanom Terzić postepeno povećavale vođstvo, koje je išlo i do 12 golova viška. Mirno su prilvele utakmicu kraju, a trener Ivan Petković je iskoristio priliku da svim igračicama pruži šansu da zaigraju.

    Najefikasnija igračica u domaćem timu bila je Maja Radojčin sa 7 postignutih golova, Svetlana Ničevski i Marija Milićević postigle su po 5 golova, dok su Mila Beader, Ivana Tanelov i Ljiljana Josimov 4 puta tresle mrežu “Halas Jožefa”. Kod gošći iz Ade najviše su se istakle Žanet Onjecki i Cenge Balaz sa po 7 postignutih golova.

    Posle ovog susreta jasno je da nijedna ekipa ne može da ugrozi prvo mesto Pančevki do kraja prvenstva, pa su ovom pobedom naše rukometašice i na papiru obezbedile titulu prvaka.

    – Posle ove pobede osećaj je fantastičan. Svi u klubu smo prezadovoljni. Veoma smo ponosni na sav rad, počevši od igračica, preko trenera i Uprave kluba. Ovo je nezapamćen uspeh što se tiče ŽRK-a “Pančevo”, a simbolično je i to što se sve ovo dešava u godini u kojoj proslavljamo 25 godina postojanja kluba. Na kraju sezone ćemo proslaviti 25. rođendan i ulazak u viši rang, istakla je posle utakmice igračica i sportska direktorka ŽRK-a “Pančevo”, Svetlana Ničevski.

    Osvajanjem prvog mesta na tabeli i pobedama nad ekipama koje pretenduju da se plasiraju u Mini ligu, “Pančevo” je obezbedilo povoljniji žreb i prenos maksimalnog broja bodova u ligu koja odlučuje koji će timovi sledeće sezone igrati u Super A, a koji u Super B rukometnoj ligi.

    – Još uvek nemamo jasan cilj za narednu sezonu. Kvalitet imamo i za Super A i za Super B ligu. Uprava kluba će se sastati u narednih desetak dana i treba da donesemo odluku šta je najbolje za nas. Do sada nam je nekako cilj bio Super B liga, ali kako se stvari u našem rukometu menjaju, dešavaju, kakve su ekipe, postoji mogućnost da će se i taj plan promeniti, pa da će nam cilj biti plasman u Super A ligu. Presudan će biti sam kvalitet ekipe, jer nije velika finansijska razlika između Super A i Super B lige, ali je velika razlika u kvalitetu ekipa, dodala je Svetlana Ničevski.

    Do kraja prvenstva je ostalo još četiri utakmice, a “Pančevo” je i dalje ubedljivo prva ekipa na tabeli sa 36 osvojenih bodova, dok drugoplasirani “Radnički” iz Bajmoka ima 28. U narednom kolu nove prvakinje Prve lige igraju u Sremskoj Mitrovici protiv osmoplasirane ekipe “Srema”.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]