Ak Panonija foto: Aleksandar Dragojević
Sport

AK „Panonija“ izabrala novo rukovodstvo i dodelila priznanja za najuspešnije članove u 2019. godini

Pančevo, Čet, 19/12/2019 - 11:30
Ivana VlajovicNovi sportski direktor Atletskog kluba „Panonija“ je Aleksandar Dragojević, a uz njega i Sašu Stojilovića, predsednika kluba, za članove Upravnog odbora imenovani su i Željko Zeljković, Dušan Lukić i Novica Stojanović, odlučeno je na redovnoj Skupštni ovog kluba, koja je održana u sredu, 18. decembra, u Svečanoj sali Sportskog saveza Pančevo.

Na Skupštini je i iznet rezime protekle, ali i planovi za sledeću godinu. Od Atletskog saveza Srbije pančevački klub je ove godine dobio Plaketu kao najbolji organizator Prvenstva Srbije u krosu i preporuke za organizaciju Balkanskog prvenstva u krosu u Pančevu. Na prvenstvima Srbije i Vojvodine u 2019-oj osvojena je 21 medalja, a klub je po uspešnosti rangiran u prvoj polovini tabele Atletskog saveza Srbije.

Ova prilika je iskorišćena i za dodelu priznanja najuspešnijim atletičarima u 2019. godini Stefanu Laziću, mlađem junioru, za osvojene četiri medalje na prvenstvima Srbije, Zandiju Štrkalju i Vladimiru Mirkovu za po dve osvojene medalje u kategoriji mlađih pionira. Plaketa za najboljeg trenera ove godine uručena je Vladanu Leu.

AK „Panonija“ će uz podršku Atletskog saveza Srbije biti deo projekta „Brzinom do zvezda“, čiji je cilj promocija sporta i zdravog načina života, a koji će se na proleće sprovesti u pančevačkim školama. Izneto je da je želja velikog broja sportista Pančeva rekonstrukcija atletske staze na gradskom stadionu za koji je Atletski savez Srbije donirao projekat, ali i izgradnja mini staze za osnovne škole za koju projekat ima ovaj pančevačiki klub, sa konstatacijom da je takva infrastruktura od ključnog značaja za razvoj sporta imajući u vidu da je za 2020. Srbija dobila organizaciju Svetkog prvenstva u atletici u dvorani.

Ocenjeno je da u narednoj godini „Panonija“ očekuje još veći broj medalja na prvenstvima Srbije, kao i rad na organizaciji sportskih manifestacija.
MarketingNajnovije vesti