Foto: EJU
Džudo

Andrea Stojadinov osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu

Pančevo, Sub, 02/07/2016 - 16:13
Tanja MarinNa Evropskom prvenstvu za kadete koje se održava u finskom gradu Vanta, džudistkinja ‚‚Dinama" i reprezentativka Srbije, Andrea Stojadinov, okitila se bronzanom medaljom u kategoriji takmičarki težine do 48 kilograma. Seniorska viceprvakinja Srbije je sjajnim izdanjem u Finskoj potvrdila ogroman talenat koji posedu i sjajnu formu u kojoj se nalazi i ove godine.

Na Evropskom prvenstvu za kadete u Finskoj učestvuju najbolji mladi džudisti i džudistkinje, veliki je broj iskusnih takmičara, osvajača medalja sa najjačih Evropskih kupova za kadete, iako je malo njih prošle godine u ovom uzrastu učestvovalo na prvenstvu Starog kontinenta. Među njima je bilo 15 takmičarki i takmičara iz Srbije, a ‚‚Dinamo" je imao dva predstavnika - Andreu Stojadinov i Filipa Rinkoveca. 

U prvom kolu nadmetanja u kategoriji kadetkinja do 48 kilograma mlada Pančevka je bila slobodna, dok je u drugom i trećem kolu savladala takmičarku Makedonije Arebrešu Redžepi, odnosno Mašu Balhaus iz Nemačke. U polufinalnom meču odmerila je snage sa Ukrajinkom Darijom Blodid, ali je prošlogodišnja prvakinja Evrope u kategoriji do 44 kilograma, bila bolja, pa je Andrea Stojadinov morala da se bori za bronzanu medalju. U meču za treće mesto savladala je Nataliju Kipšidze iz Gruzije i tako ostvarila najveći uspeh u svojoj dosadašnjoj karijeri. 

Filip Rinkovec je takođe bio slobodan u prvom kolu takmičenja u kategoriji do 66 kilograma, ali je u drugoj rundi izgubio od domaćeg takmičara Etua Heinonena, a kako ni Finac nije prošao u polufinale, mladi Rinkovec nije dobio priliku da se kroz repesaž bori za medalju. 

Andrea je osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu krunisala 2016. godinu u kojoj je osim titula prvakinje Srbije u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, kao i srebra u konkurenciji seniorki, osvojila i tri medalje na Evropskim kupovima za kadete: zlato u Španiji, srebro u Klužu i bronzu u Češkoj. 
MarketingNajnovije vesti