EJU
Džudo

Andrea Stojadinov, Sara Slavković i Marko Sarić juniorski prvaci Srbije u džudou

Pančevo, Pon, 21/03/2016 - 14:13
Tanja Marin


PANČEVO - U nedelju je u beogradskom Sportskom centru ‚‚Šumice" održano Prvenstvo Srbije za juniorke i juniore u organizaciji Džudo saveza Beograda. Na ovom takmičenju nastupilo je sedam takmičara iz Pančeva i okolnih mesta i osvojili su tri najsjajnije medalje. Kadetkinja ‚‚Dinama" Andrea Stojadinov bila je neprikosnovena i u starijoj uzrasnoj kategoriji u konkurenciji juniorki do 48 kilograma, dok je njena klupska drugarica Sara Slavković potvrdila dominaciju u konkureciji do 78 kilograma. Novu titulu prvaka Srbije u kategoriji do 66 kilograma osvojio je i Marko Sarić, Pančevac u kimonu Džudo kluba ‚‚Crvena Zvezda". 

Prvenstvo Srbije za juniorke i juniore bilo je izuzetno kvalitetno pošto su nastupili naši najbolji mladi džudisti i džudistkinje. Jaka konkurencija i veliko internacionalno iskustvo većine takmičara donelo je veoma interesantne mečeve na tatamiju u Šumicama, a svojim odličnim nastupima i rezultatima pančevački džudoku klinci pokazali su još jednom da se u našem gradu izuzetno dobro radi sa mladim takmičarima. Sara, Andrea i Marko su očekivano poneli titule prvaka Srbije u svojim težinskim kategorijama i opravdali ulogu favorita. 

Osim njih treba istaći i dobre nastupe ostalih takmičara. Maja Kuč iz Džudo kluba ‚‚Dinamo" zauzela je četvrto mesto u kategoriji džudistkinja preko 78 kilograma, dok je Miloš Paloc (DžK ‚‚Dinamo") zauzeo 5. mesto u kategoriji do 81kg. Aleksandar Mustafić (+100kg; DžK ‚‚Akademija Jocić") i Filip Rinkovec (-66kg; DžK ‚‚Dinamo") zauzeli su 7. mesto. 

T.M.

 
MarketingNajnovije vesti