• Atletičari ‚‚Dinama“ osvojili tri medalje na Prvenstvu Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Proteklog vikenda u Kruševcu održano je Prvenstvo Srbije za mlađe juniore. Nastupili su svi najbolji mladi atletičari Srbije, a među njima su bili i izuzetno perspektivni juniori i juniorke Atletskog kluba ‚‚Dinamo“, koji su osvojili tri medalje: dva srebra i jednu bronzanu medalju.

    Atletski klub ‚‚Dinamo“ je na državno prvenstvo otišao sa velikim ambicijama, jer su svojim rezultatima u ovoj sezoni takmičari ovog kluba pokazali da su u rangu sa najkvalitetnijim srpskim atletičarima i atletičarkama. Pančevački takmičari su uz to među najmlađima i debitanti u konkurenciji juniora, pa će i narednih sezona nastupati u ovoj konkurenciji, što njihovim rezultatima daje još veći značaj. 

    Juniorka Anđela Tasić je u trci na 400 metara osvojila srebrnu medalju rezultatom 59,95 s, dok je u istoj disciplini u konkurenciji juniora rezultatom 52,60 bronzanu medalju osvojio Ivan Božanić.

    Najinteresantnija disciplina dana, kao i sama trka, bila je trka štefeta na 4×100 metara. Štafetu Atletskog kluba ‚‚Dinamo“ činili su Lazar Konstantinović, Ivan Božanić, Nikola Radovanović i Stefan Mihajlov. Pobednik u ovoj disciplini odlučen je tek posle pregledavanja foto finiša. Prvo mesto pripalo je beogradskom ‚‚Partizanu“, dok je srebrna medalja pripala štafeti ‚‚Dinama“.

    Treneri i takmičari ‚‚Dinama“ najviše nade za osvajanje zlatne medalje polagali su na drugu štafetu u kojoj četiri atletičara trče 100, 200, 300, i na kraju 400 metara. Pančevci su bili izraziti favoriti u ovoj disciplini, ali su zbog greške pri izmeni štafete opravdano diskvalifikovani, pa su ovog puta ostali bez medalje.

    Osim osvajača medalja, pančevački atletičari su u nekoliko disciplina izborili plasman u finale i bili nadomak medalja. U finalu trke na 100 metara nastupili su Stefan Mihajlov (6. mesto) i Lazar Konstantinović (8. mesto). U finalu sprinta na 200 metara trčali su  Anđela Tasić, Stefan Mihajlov i Nikola Radovanović, dok je Ivan Božanić nastupio u finalu trke na 800 metara.

    T. M. 

    Proteklog vikenda u Kruševcu održano je Prvenstvo Srbije za mlađe juniore. Nastupili su svi najbolji mladi atletičari Srbije, a među njima su bili i izuzetno perspektivni juniori i juniorke Atletskog kluba ‚‚Dinamo“, koji su osvojili tri medalje: dva srebra i jednu bronzanu medalju.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]