AK ‚‚Dinamo"
Atletika

Atletičari ‚‚Dinama" osvojili tri medalje na Prvenstvu Srbije

Pančevo, Pon, 27/06/2016 - 20:53
Tanja Marin


Proteklog vikenda u Kruševcu održano je Prvenstvo Srbije za mlađe juniore. Nastupili su svi najbolji mladi atletičari Srbije, a među njima su bili i izuzetno perspektivni juniori i juniorke Atletskog kluba ‚‚Dinamo“, koji su osvojili tri medalje: dva srebra i jednu bronzanu medalju.

Atletski klub ‚‚Dinamo“ je na državno prvenstvo otišao sa velikim ambicijama, jer su svojim rezultatima u ovoj sezoni takmičari ovog kluba pokazali da su u rangu sa najkvalitetnijim srpskim atletičarima i atletičarkama. Pančevački takmičari su uz to među najmlađima i debitanti u konkurenciji juniora, pa će i narednih sezona nastupati u ovoj konkurenciji, što njihovim rezultatima daje još veći značaj. 

Juniorka Anđela Tasić je u trci na 400 metara osvojila srebrnu medalju rezultatom 59,95 s, dok je u istoj disciplini u konkurenciji juniora rezultatom 52,60 bronzanu medalju osvojio Ivan Božanić.

Najinteresantnija disciplina dana, kao i sama trka, bila je trka štefeta na 4x100 metara. Štafetu Atletskog kluba ‚‚Dinamo“ činili su Lazar Konstantinović, Ivan Božanić, Nikola Radovanović i Stefan Mihajlov. Pobednik u ovoj disciplini odlučen je tek posle pregledavanja foto finiša. Prvo mesto pripalo je beogradskom ‚‚Partizanu“, dok je srebrna medalja pripala štafeti ‚‚Dinama“.

Treneri i takmičari ‚‚Dinama“ najviše nade za osvajanje zlatne medalje polagali su na drugu štafetu u kojoj četiri atletičara trče 100, 200, 300, i na kraju 400 metara. Pančevci su bili izraziti favoriti u ovoj disciplini, ali su zbog greške pri izmeni štafete opravdano diskvalifikovani, pa su ovog puta ostali bez medalje.

Osim osvajača medalja, pančevački atletičari su u nekoliko disciplina izborili plasman u finale i bili nadomak medalja. U finalu trke na 100 metara nastupili su Stefan Mihajlov (6. mesto) i Lazar Konstantinović (8. mesto). U finalu sprinta na 200 metara trčali su  Anđela Tasić, Stefan Mihajlov i Nikola Radovanović, dok je Ivan Božanić nastupio u finalu trke na 800 metara.

T. M. 
MarketingNajnovije vesti