Foto: AK Panonija
Sport

Atletičari „Panonije” iz Pančeva uspešni na dečjim trkama

Izvor: 
013info Pon, 20/09/2021 - 13:44


U nedelju 19. septembra je u organizaciji "Vrbaškog atletskog kluba" održana "Prva vrbaška trka" koja je okupila preko 400 trkača iz cele Srbije. Atletski klub "Panonija" se pridružio događaju kao suorganizator dečjih trka i uz učešće troje najboljih osnovaca iz Pančeva.

U trci dečaka 4. razreda na 200 metara bronzanu medalju i pehar je osvojio Petar Sekulović, koji je inače dobar u sprintu i na kraćim distancama.

Odmah potom je sjajna Nina Štrkalj u veoma velikoj konkurenciji devojčica 5. razreda na 400m trijumfovala i osvojila pobednički pehar i zlatnu medalju. Njen brat Zandi Štrkalj je samo potvrdio da je jedan od najboljih sprintera u državi pa je u trci na 600m ubedljivo pobedio i osvojio još jedno zlato za "Panoniju". Odmah potom je krenula trka Vojske i Policije na 1km a nakon toga i glavne trke na 5 i 10km.

Staza u Vrbasu je sertifikovana, tako da je plan da se u budućnosti u Vrbasu organizuje i polumaraton i maraton.

Panonci su i ovoga puta kao klub pomogli organizaciju prijateljima iz Vrbasa a i sami 30. oktobra organizuju "Jesenji Fox Trail" na Devojačkom bunaru u Deliblatskoj peščari.

AK "Panonija" poziva sve ljubitelje trčanja i hodanja u prirodi da se pridruže ovoj jesenjoj trci kroz prirodu na novim trasama dužine 5, 10 i 20 km. Prijave za "Fox Trail" se primaju preko sajta RunTrace.net. Pobednike očekuju vredne nagrade sponzora kao i učesnička medalja i majica.
MarketingNajnovije vesti