• ATLETIKA: Mlade nade pančevačkog Dinama uspešne na Prvenstvu Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Proteklog vikenda u atletskoj dvorani u Beogradu održano je Prvenstvo Srbije za starije juniore, a AK „Dinamo“ Pančevo nastupio je sa osmoro atletičara. To su uglavnom bili mlađi juniori i pionori, ali su se oni ravnopravno takmičili sa starijim juniorima. To je smena generacije – neminovna u sportu.

    Ponovo je blistala Marija Mrkela. Ona je u trci na 400m osvojila drugo mesto novim ličnim rekordom u dvorani 57,40. Ona je ovim rezultatom ispunila normu za predstojeće prvenstvo Balkana u Sofiji za dve nedenje. Nastupiće u dve discipline, na 400m i u štafeti 4x400m.

    – Marija još uvek nije u punoj takmičarskoj formi tako da se od nje tek na prvenstvu Balkana očekuju vrhunski rezultati. Marija je u trci na 200m osvojila 4.mesto i tu se najviše ispoljio nedostatak pune takmičarske forme. Ona je istrčala lični rekord 25,75 i ostala bez medalje za 20 stotih delova sekunde, rekao je za 013info trener AK „Dinamo“ Ljupčo Cvetkoski.

    Sanja Marić je u trci na 800m u jednoj taktičkoj trci osvojila 4.mesto  rezultatom od 2.18,60.

    – Ako kažemo da je od zlatne medalje delilo samo 7 desetih delova sekunde možemo samo žaliti za boljim plasmanom. Sanja je platila danak neiskustvu i verujemo da će već na sledećem takmičenju pokazati svoj raskošni talenat. Moram nalasiti kao trener da sam izuzetno zadovoljan saradnjom sa ovom mladom atletičarkom, kaže Cvetkoski.

    Peto mesto osvojila je i ženska štafeta  4x400m.( Anđela Kićović,Sanja Marić, Anastasija Mrkela i Marija Mrkela). Ponovo su ih delovi sekunde delili od medalje.

    Lični rekord je istrčala Anđela Kićović na 1500 m, a posle dužeg vremena je nastupila i Miona Brkić u trkama na 1500m i 3000m.

    Strahinja Stevšić je trčao 800m kao i Aleksa Živanov koji je trčao 60m.

    – Posle analize takmičenja možemo biti zadovoljni nastupom naših takmičara. Videli smo da su pripremni period odradili kako je planirano i sada počinju za nas najvažnija takmičenja. Vrhunac zimske sezone biće Prvenstvo Balkana za Mariju Mrkelu i mlađe juniorski petomeč u Istanbulu za Sanju Marić i Mariju Mrkelu. A za većinu naših takmičara top formu tražimo na mlađe juniorskom Prvenstvu Srbije, objašnjava Cvetkoski.

     

    Proteklog vikenda u atletskoj dvorani u Beogradu održano je Prvenstvo Srbije za starije juniore, a AK Dinamo Pančevo nastupio je sa osmoro atletičara. To su uglavnom bili mlađi juniori i pionori, ali su se oni ravnopravno takmičili sa starijim juniorima. To je smena generacije – neminovna u sportu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]