AK Dinamo
Sport

ATLETIKA: Mlade nade pančevačkog Dinama uspešne na Prvenstvu Srbije

Izvor: 
013info Ned, 31/01/2021 - 22:16

Proteklog vikenda u atletskoj dvorani u Beogradu održano je Prvenstvo Srbije za starije juniore, a AK „Dinamo“ Pančevo nastupio je sa osmoro atletičara. To su uglavnom bili mlađi juniori i pionori, ali su se oni ravnopravno takmičili sa starijim juniorima. To je smena generacije - neminovna u sportu.

Ponovo je blistala Marija Mrkela. Ona je u trci na 400m osvojila drugo mesto novim ličnim rekordom u dvorani 57,40. Ona je ovim rezultatom ispunila normu za predstojeće prvenstvo Balkana u Sofiji za dve nedenje. Nastupiće u dve discipline, na 400m i u štafeti 4x400m.

- Marija još uvek nije u punoj takmičarskoj formi tako da se od nje tek na prvenstvu Balkana očekuju vrhunski rezultati. Marija je u trci na 200m osvojila 4.mesto i tu se najviše ispoljio nedostatak pune takmičarske forme. Ona je istrčala lični rekord 25,75 i ostala bez medalje za 20 stotih delova sekunde, rekao je za 013info trener AK „Dinamo" Ljupčo Cvetkoski.

Sanja Marić je u trci na 800m u jednoj taktičkoj trci osvojila 4.mesto  rezultatom od 2.18,60.

- Ako kažemo da je od zlatne medalje delilo samo 7 desetih delova sekunde možemo samo žaliti za boljim plasmanom. Sanja je platila danak neiskustvu i verujemo da će već na sledećem takmičenju pokazati svoj raskošni talenat. Moram nalasiti kao trener da sam izuzetno zadovoljan saradnjom sa ovom mladom atletičarkom, kaže Cvetkoski.

Peto mesto osvojila je i ženska štafeta  4x400m.( Anđela Kićović,Sanja Marić, Anastasija Mrkela i Marija Mrkela). Ponovo su ih delovi sekunde delili od medalje.

Lični rekord je istrčala Anđela Kićović na 1500 m, a posle dužeg vremena je nastupila i Miona Brkić u trkama na 1500m i 3000m.

Strahinja Stevšić je trčao 800m kao i Aleksa Živanov koji je trčao 60m.

- Posle analize takmičenja možemo biti zadovoljni nastupom naših takmičara. Videli smo da su pripremni period odradili kako je planirano i sada počinju za nas najvažnija takmičenja. Vrhunac zimske sezone biće Prvenstvo Balkana za Mariju Mrkelu i mlađe juniorski petomeč u Istanbulu za Sanju Marić i Mariju Mrkelu. A za većinu naših takmičara top formu tražimo na mlađe juniorskom Prvenstvu Srbije, objašnjava Cvetkoski.

 
MarketingNajnovije vesti