Dinamo Pančevo
Sport

ATLETIKA: Pet medalja za pančevački Dinamo na Prvenstvu Srbije

Izvor: 
013info Ned, 21/02/2021 - 22:02

Atletičari AK Dinamo Pančevo na Prvenstvu Srbije u dvorani za mlađe juniore, koje je održano ovog vikenda u Beogradu, osvojili su pet medalja. Izvanredan uspeh za klub koji u svom gradu nema atletsku stazu.

Prvog dana Prvenstva Srbije za mlađe juniore Dinamo je ispunio zacrtani cilj.

- Na 400m i neprikosnovena Marija Mrkela je pobedila jednom rutinskom trkom 58,06. Po načinu trčanja videlo se da je ona vidno umorna od velikog broja trka i putovanja, koja su je iscrpela. Marija je došla kao veliki favorit i sigurnom trkom pokazala da je trenutno najbolja  mlađe juniorska atletičarka Srbije  u produženom sprintu, objašnjava nam Ljupčo Cvetkoski, trener atletičara Dinama.

Uspeh u produženom sprintu je dopunila Sanja Marić. Ona je u istoj trci u kojoj je Marija pobedila bila treća.

- A od Sanje se očekivala jedna hrabra trka. Ona je novim ličnim rekordom 58,63 osvojila bronzanu medalju, kaže Cvetkoski.

Drugog dana fantastičan nastup - osvojene su čak tri medalje.

Marija Mrkela je ponovo blistala i ponovila uspeh od subote, pobedivši u trci na 200 m.

- Marija je istrčala odličnu trku i ličnim rekordom 25,59 potvrdila svoju dominaciju u produženom sprintu. Sjajna zimska sezona za mladu pančevačku atletičarku koju ove godine očekuju mnoga međunarodna takmičenja, priča Cvetkoski.

Druga atletičarka ,Dinama koja je blistala je Sanja Marić. Sanja je u trci na 800 m osvojila bronzanu medalju ličnim rekordom od 2.11,58.

- Koliko je ova trka bila jaka govori to da su sve tri devojke oborile rekord Srbije za mlađe juniorke za gotovo 3 sekunde. Sanja je zajedno sa Marijom biser naše atletike , devojke koje će zasigurno proneti sa ponosom ime našeg grada, pojasnio je Cvetkoski.

Za treću medalju drugog dana, a petu ukupno pobrinuo se Strahinja Stevšić. On je u trci na 800 m osvojio srebrnu medalju rezultatom 2.02.40, a pobedu je izgubio u poslednjim metrima trke. Nadamo je da će na sledećim takmičenjima pokazati da je i on jedan od najbonjih mladih atletičara Srbije.

Po svemu prikazanom Pančevo sa ovakvim atletičarima ne treba  brinuti o budućnosti.

Dobar nastup imao je i Andreja Božanić u trci na 800m kao i Anđela Kićović na 1500 m.

 
MarketingNajnovije vesti