Sport

Banat Bulsi u drugom kolu upisali veliku pobedu protiv Novog Sada

Izvor: 
J.V. Uto, 27/04/2021 - 11:06Posle neuspešnog početka, ekipa Banat Bulsa uspela je da upiše prvu pobedu u Sport Klub Prvoj ligi Srbije.

U nedelju 25.04. u Čereviću, selu kod Novog Sada, Bulsi su u utakmici drugog kola pobedili ekipu Wild Dogs-a rezultatom 0:17. Da su Bulsi došli na utakmicu samo sa jednim razlogom – da pobede, videlo se odmah na samom početku utakmice, kada je sjajni Kigan Lorens trčanjem „uleteo“ u end zonu protivnika i postigao tačdaun. Ubrzo potom je usledio novi napad Bulsa u kome je kvoterbek Mladen Zlatić kompletirao dodavanje ka iskusnom hvataču Mariju Lugonji, koji je uspeo da se domogne end zone i postigne tačdaun. Kiker Bulsa Zdravko Vujanov je oba puta bio siguran i postigao ekstra poene.

U drugoj četvrtini, odbrana Novog Sada uspevala je da zadrži silovit napad Bulsa, ali nisu uspeli skroz da ih spreče da poentiraju. Ekipa Bulsa se odlučila za field goal, šut za tri poena, koji je kiker Bulsa Vujanov uspešno kompletirao.

Na poluvreme Bulsi odlaze sa rezultatom 0:17. Drugo poluvreme započinje odbrana Bulsa koja, iako prilično oslabljena nedostatkom nekoliko startera, ni u jednom trenutku nije dozvoljavala napadu Novog Sada da se približi end zoni i poentira.

Napad Bulsa je uspešno započeo i treću četvrtinu, ali sve se malo poremetilo posle povrede startnog kvoterbeka Zlatića. Naime, nakon što je ustanovljeno da Zlatić ne može da nastavi utakmicu, na poziciju kvoterbeka ulazi legenda američkog fudbala u Srbiji, Andrej Tasić. Iako je Tasić iskusan kvoterbek koji je tokom treće i četvrte četvrtine nekoliko puta doveo napad Bulsa do end zone, odbrana Novog Sada je ipak uspela da se konsoliduje i nije dozvolila Bulsima više nijedan poen. Do kraja utakmice nijedna ekipa nije poentirala, i meč je završen rezultatom sa poluvremena – 17:0.

Kapiten hvatačkog korpusa Bulsa Mario Lugonja zadovoljan je prikazanom igrom svog tima u drugom kolu: - Bilo nam je drago igrati na ovom terenu po ovako lepom danu još bolji fudbal. Odbrana se super pokazala, nisu primili poene i držali su protivnički napad na njihovoj polovini terena veći deo vremena. Napad je, za razliku od prošle utakmice, podigao igru na viši nivo. Postignuti su poeni i po zemlji i kroz vazduh, proigravali smo igrače i završili brzo ovu utakmicu. Sada nam sledi odmor i priprema za sledeće kolo, kada nas očekuje utakmica protiv Plavih Zmajeva. –

Lajnbeker Bulsa Aleksandar Prvanov nada se da će ekipa Bulsa u trećem kolu uspeti da ponovi rezultat sa ove utakmice: - Bila je super utakmica. Borili smo se od početka do kraja i ni u jednom trenutku nismo gledali koji je rezultat. Odbrana je odradila svoj deo posla i nije dozvoljavala napadu Novog Sada da priđe našoj end zoni. Napad je takođe odradio odličan posao. Nadam se da ćemo i na sledećoj utakmici u Pančevu protiv ekipe Plavih Zmajeva odigrati isto, ako ne i bolje, i doći do još jedne pobede u sezoni. –

Ekipu Bulsa sada čeka pauza od dve nedelje, koju će oni maksimalno iskoristiti da se pripreme za utakmicu protiv uvek nezgodnih rivala, ekipe Plavih Zmajeva iz Beograda. Ta utakmica će se odigrati na domaćem terenu u Pančevu za vikend 08/09. maja.
MarketingNajnovije vesti