• Banatski Bikovi u Starčevu započinju svoju borbu u Prvoj ligi Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Iako je ekipa Banat Bulsa prošle godine imala svoj prvoligaški debi u sklopu Sport klub 7 na 7 tač Prve lige Srbije, oni će zapravo tek ove godine igrati pravi fudbal u Prvoj ligi. Prošle sezone odličnom igrom stigli su skoro do samog vrha, na korak do finala, ali su bili zaustavljeni od strane ekipe Vukova iz Beograda u polufinalnoj utakmici.

    Oni će sutra u okviru prvog kola Sport Klub prve lige Srbije na pomoćnom terenu FK Borac u Starčevu od 15h dočekati ekipu SBB Vukovi iz Beograda i započeti svoju borbu za titulu šampiona Srbije!

    I ovde godine na mestu glavnog trenera nalazi se iskusni Bojan Kovačević, koji je istakao da očekuje veoma interesantnu sezonu američkog fudbala u 2021. godini, kao i da će biti zanimljivo videti kako je ko uspeo da se pripremi u ovim ograničavajućim okolnostima koje su prisutne već više od godinu dana.

    Pored njega stručni štab i ove godine će činiti dobro poznata imena u svetu američkog fudbala u Srbiji, Bojan Milić, Predrag Durlić Vujić, Blažo Bojić i novo ime na poziciji asistenta ofanzivnog kordinatora i sportskog direktora Nenad Bosnić.

    Legendarni Predrag Durlić Vujić će komandovati odbranom Bulsa, kaže da je zadovoljan kako su protekle pripreme za ovu sezoni i takođe kaže da ga je oduševila posvećenošć i želja momaka:

    „Radna etika i karakter koju su pokazali tokom priprema i provera protiv Požarevca i Kragujevca obećavaju. Najveći napredak jednog kluba je između prve i druge utakmice, a mi smo baš zato protiv KG odigrali jedno skoro pa pravo poluvreme. Odigrali smo egal sa šampionom. Ne znam hoćemo li primati puno ili malo poena, ne znam hoćemo li pobeđivati ili ne, ali sto posto sam siguran da ćemo skupo prodati kožu”, rekao je defanzivni koordinator Bulsa, popularni Bob.

    Na terenu tim će predvoditi iskusni reprezentativac Srbije QB Mladen Zlatić, koji će poziciju QB-a deliti sa legendom američkog fudbala Andrejom Tasićem. Oni će oko sebe imati talentovani, ali i iskusni, hvatački korpus koji predvode reprezentativci Milan Nikolić i Zoran Todorović, kao i prošlogodišnje povratnike u fudbal Bratislava Bošnjaka i braću Lugonja. Pored hvatača na poziciji trkača na teren se vraća jedan od najboljih raningbekova u Srbiji Stefan Dedić, koji će deliti jarde sa prvim inostranim igračem Kiganom Lorensom i mladom nadom Bulsa Bojanom Nikolićem.

    Iako će se u odbrani naći dosta poznatih lica, kao što su Nebojša Rajković, Mihajlo Miškiv, Nikola Vuksanović, Mikailo Radević i Slavoljub Dukovski, ipak će odbranu najviše činiti nova i mlada lica u klubu. Kao veliko iznenađenje u odbran reprezentativac Srbije na poziciji QB David Hanomihl Lukić odlučio je da po prvi put zaigra u odbrani i to na poziciji kornerbeka.

    Pošto se ove sezone igra normalan fudbal pod opremom, to znači da ćemo na terenu opet gledati linijaške okršaje. A jedan od najjačih aduta Bulsa ove sezone su zapravo ofanzivna i defanzivna linija. Pored prošlogodišnjih povratnika, kao što je iskusni Nemanja Žunić, ofanzivna linija je pojačana i sa reprezentativcima Srbije Aleksandrom Stankovićem Dedom, Dejanom Šarencom i Dušanom Radojevićem. Što se tiče defanzivne linije nju će predvoditi iskusni Nikola Vuksanović i reprezentativac Srbije Miloš Janković.

    Pored sjajnih domaćih pojačanja ove godine su se Bulsima pridružili i dva sjajna inostrana pojačanja, braća Kigan i Džejkob Lorens. Dva sjajni univerzalac igraće i u napadu i odbrani.

    Nažalost, kao i prošle sezone, zbog nepovoljne epidemiloške situacije na utakmici Banat Bulsa i SBB Vukva neće moći da prisustvuje publika. Za sve navijače ekipa Bulsa će se potruditi da detaljno prenosi kretanje rezultata na zvaničnim profilima kluba na društvenim mrežama.

    Ako ne možete da budete uz njih na tribinama, moći ćete da budete online.

     

    Iako je ekipa Banat Bulsa prošle godine imala svoj prvoligaški debi u sklopu Sport klub 7 na 7 tač Prve lige Srbije, oni će zapravo tek ove godine igrati pravi fudbal u Prvoj ligi. Prošle sezone odličnom igrom stigli su skoro do samog vrha, na korak do finala, ali su bili zaustavljeni od strane ekipe Vukova iz Beograda u polufinalnoj utakmici.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Uspešan vikend za plivače pančevačkog Dinama

    Prethodnog vikenda, od 14. do 17. marta, održano je prvenstvo Srbije za juniore i u apsolutnoj konkurenciji na bazenu SRC "Milan Gale Muškatirović". Plivački klub "Dinamo" predstavljalo je 8 […]