KDT Dinamo Panćevo Foto: privatna arhiva
Sport

BENCH PRESS: Pančevci na Prvenstvu Srbije potrvrdili da su najbolji

Pančevo, Uto, 13/11/2018 - 13:41
Aleksandar Stojković


Takmičari Kluba dizača tegova „Dinamo" još jednom su bili uspešni na Prvenstvu Srbije i Vojvodine u bench press-u koje je održano 10. novembra u Bačkoj Palanci. Pančevački klub predstavljali su Aleksa Jović,  Branimir Babin, Ivan Sekulić, Aleksandar Kolocka, Novak Filipović i Marko Šulja.

Aleksa Jović osvojio je zlatnu medalju u konkurenciji kadeta do 66 kg gde je sa savladanih 102, 5 kg oborio kadetski rekord Srbije. Branimir Banin nastupio je u istoj težinskoj kategoriji u konkurenciji seniora. On je sa savladanih 135 kg ubedljivo osvojio zlatnu medalju postao novi državni rekorder. Ivan Sekulić takmičio se u kategoriji kadeta do 74 kg gde je osvojio srebrnu srebrnu medalju. U kategoriji seniora do 74 kg pobedu je ostvario Aleksandar Kolocka gde je sa 153,5 kilograma postao novi rekorder Srbije.Novak Filipović nastupao je u kategoriji seniora do 83 kg gde je sa podignutih 160 kg  osvojio srebrnu medalju. Marko Šulja nastupao je u konkurenciji kadeta do 105 kg gde je osvojio srebrnu medalju.

Branimir Babin i Novak Filipović nastupali su u svojim težinskim kategorijama u disciplini bench press  sa opremom gde su osvojili zlatne medalje i takođe postavili nove nacionalne rekorde.

Klub dizača tegova Dinamo osvojio je najviše zlatnih medalja na državnom prvenstvu i na taj način potvrdio epitet najboljeg powerlifting kluba u zemlji.

Takmičare je predvodio predsednik kluba Filip Vlajić, koji je na takmičenju imao ulogu sudije.

Narednog vikenda u nedelju 18.nov u  prostorijama crossfit kluba Gvožđar od 12 h održaće se prvenstvo Srbije u olimpijskom dizanju tegova za juniorke i mlađe seniorke koje se održava pod pokroviteljstvom saveza Srbije za dizanje tegova i sportskog saveza grada Pančeva. Za klub dizača tegova Dinamo nastupaće Zorana Barjaktarović i Tamara Polić, naše proslavljene atletičarke. Ulaz za gledaoce biće slobodan a početak takmičenja je zakazan za 12 sati.
MarketingNajnovije vesti