• Biljana Relić dvostruka prvakinja Evrope

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U bugarskom gradu Plovdivu od 14. do 17. jula, održano je Evropsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore (U23), na kojem je članica Kajak kanu klub ‚‚Pančevo“ i reprezentativka Srbije, Biljana Relić, osvojila dve zlatne medalje. Sa osvojene dve zlatne medalje, Biljana je postala najuspešnija juniorka Srbije na Evropskom prvenstvu u Plovdivu. 

    Prvog finalnog dana takmičenja, u petak 15. jula, mlada takmičarka ‚‚Pančeva“ osvojila je zlatnu medalju u olimpijskoj disciplini K2-500 – trci kajak dvoseda dugoj 500 metara. Juniorski dvojac Srbije, koji su činile Biljana Relić i Marija Dostanić iz Sremske Mitrovice. Srpski dvojac je do najsjajnijeg odličja stigao preveslavši stazu dugu 500 metara za jedan minut, 41 sekund i 640 stotinki. Drugo mesto pripalo je posadi Poljske (1:43,848), a treće reprezentativkama Mađarske (1:44,632).

    Poslednjeg dana Evropskog prvenstva, 17. jula, Biljana je nastupila u finalu druge discipline u kojoj je učestvovala, trci kajaka jednoseda na 200 metara. Perspektivna takmičarka ‚‚Pančeva“ u potpunosti je dokazala svoj kvalitet prošavši kroz cilj za 40.728 s, ispred drugoplasirane Ukrajinke Ljudmile Kuklinovske (41.094 s) i trećeplasirane Arine Anoškine iz Rusije (41.291 s).

    Biljanu Relić je na juniorskom prvenstvu Starog kontinenta pratio trener Kajak kanu kluba ‚‚Pančevo“, Đurica Levnajić, koji je na ovom takmičenju bio jedan od trenera reprezentacije Srbije. 

    T. M.

     

    U bugarskom gradu Plovdivu, od 14. do 17. jula održano je Evropsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore (U23), na kojem je članica Kajak kanu klub ‚‚Pančevo“ i reprezentativka Srbije, Biljana Relić, osvojila dve zlatne medalje. Sa osvojene dve zlatne medalje, Biljana je postala najuspešnija juniorka Srbije na Evropskom prvenstvu u Plovdivu. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport