• Borka Dakić odbranila titulu prvakinje Srbije u sportskom obaranju ruku

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruku po šesti put je održano u Hali sportova na Strelištu u organizaciji Saveza Srbije za sportsko obaranje ruku. Titulu prvakinje države u konkurenciji dama po drugi put je osvojila Pančevka Borka Dakić, dok su apsolutni prvaci Ivan Glidžić, u obaranju levom rukom, i Zoran Latinović u konkurenciji dešnjaka.

    Na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije nastupilo je 5 takmičarki i oko 70 takmičara, koji su u Pančevo došli iz svih gradova naše zemlje, a najkvalitetniji dolaze iz Bačke Palanke, Trstenika, Čelareva i Pančeva. Iako devojke ni ove godine nisu došle u velikom broju, kvaliteta i uzbuđenja u njihovim mečevima nije nedostajalo, ali je ishod bio isti kao i prošle godine. Zlatnu medalju osvojila je Borka Dakić, srebrnu Jelena Glidžić iz Kluba obarača ruku ‚‚Minotaur” iz Bačke Palanke, dok je bronza pripala još jednoj Pančevki, Jeleni Novoselac.

    U veoma jakoj konkurenciji muškaraca titulu prvaka Srbije u apsolutnoj kategoriji levom rukom odbranio je Ivan Glidžić, takmičar Kluba obarača ruku ‚‚Minotaur” iz Bačke Palanke, dok je titulu apsolutnog prvaka države desnom rukom ove godine prepustio sjajnom Zoranu Latinoviću Kluba obarača ruku ‚‚Srpski vitez” iz Čelareva.

    Desetak Pančevačkih takmičara borilo se za naslov najboljeg u državi, ali niko od njih nije uspeo da se okiti najsjajnijim odličjem. Nikola Runić je zauzeo treće mesto u konkurenciji do 75 kg levom rukom, dok je medalju istog sjaja osvojio Jovan Polić u kategoriji do 85 kg levom rukom. I među takmičarima koji se nadmeću desnom rukom imali smo osvajača medalje, Miloš Markov je osvojio srebrnu medalju u težinskoj kategoriji do 85 kg.

    Svi pobednici po kategorijama, kao i drugoplasirani izborili su mesto u reprezentaciji Srbije, koje im je ulaznica za Evropsko prvenstvo koje će se 1. juna održati u Bugarskoj. Pravu proveru pred prvenstvo Starog kontinenta imaće 9. maja na Svetskom kupu u Zagrebu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport