Sport

Borković ostao bez bodova, a u boksu se sukobio sa rivalom

Izvor: 
Blic Uto, 25/09/2018 - 09:38

Pančevački automobilista Dušan Borković ostao je bez bodova na drugoj trci u Monci i nalazi se pod istragom zbog sukoba sa rivalima.

Borković je ostao bez bodova nakon što ga je Bendžamin Lesens nesportskim potezom izgurao sa staze, posle čega je srpskom automobilisti pukla guma. Nakon trke srpski as je diskvalifikovan zbog konflikta koji je izazvao Askona i njegov tim, nakon čega mu je oduzeto i 10 bodova koje je osvojio na nedeljnoj trci.

Borković je u drugoj trci startovao sa pete pozicije na osnovu inverzivnog poretka u odnosu na šesto mesto koje je osvojio u subotnjim kvalifikacijama, ali više nego odličnim startom je odmah izbio na treće mesto. Borković je imao odličan prolaz i kroz prvu krivinu gde su mnogi vozači skratili stazu, ali već u sledećoj krivini Bendžamin Lesens je krajnje nesportskim potezom našem vozaču zatvorio krivinu, udario ga i primorao ga da je iseče, nakon čega je ponovo došlo do kontakta između njih dvojice posle čega je Borkoviću eksplodirala guma.

Sa nesportskim ponašanjem je nastavljeno i posle trke kada je Askona verbalno napao Dušana, a neko iz njegovog tima i fizički. Italijanska policija ispitala je sve aktere ovog događaja i utvrdila da Borković nije inicirao sukob, ali organizacija TCR Evropa nije uzela u obzir ovu činjenicu kada je kaznila našeg vozača oduzimanjem bodova. Sa druge strane Askona je ostao nekažnjen. Tim Dušana Borkovića doneo je odluku da će se podneti žalbu.

Više o ovom događaju možete pročitati na sajtu „Blica".
MarketingNajnovije vesti