Sport

Borković se navikava na Audi, želja u prvih pet u poretku

Izvor: 
RTV Ned, 09/05/2021 - 18:58Najbolji srpski automobilista Dušan Borković nakon prvog trkačkog vikenda koji je održan na stazi Slovakiaring, prikupio je ukupno 36 bodova i u generalnom plasmanu zauzima sedmu poziciju.

Prvog dana Borković je skvalifikacijama u kojima je zauzeo četvrto mesto i sedmim mestom na prvoj trci osvojio 25 bodova.

Drugu trku završio je na desetoj poziciji i prikupio još 11 poena.

Vozač NIS Petrol Racing tima u saradnji sa Cometoyou racing u drugoj trci startovao je sa sedme pozicije na osnovu inverznog poretka u kvalifikacijama, a sam tok trke obeležili su brojni dueli u kojima je srpski as bio sa Holanđaninom Langeveldom, Matom Homolom i Jelminijem.

“Bila je ovo odlična trka puna dobrih duela po kojima možete da vidite koliko je konkurencija jaka. Ostvarilo se ono što sam prognozirao da će se u šampionatu u svakoj trci najmanje deset vozača boriti za postolje. Ovo je prvi trkački vikend i moram da budem zadovoljan, s obzirom na moj novi Audi RS 3 LMS na koji se još navikavam. Idem trku po trku, ali je najvažnije da na svakoj osvojim bodove i uđem u prvih deset. Moja želja je i dalje prvih pet u generalnom poretku i nadam se da će se to ostvariti i već na sledećem vikendu u Francuskoj”, rekao je Borković nakon druge trke na stazi Slovakiaring.

Drugi trkački vikend održaće se 28. i 29.5. na stazi Pol Rikard u Francuskoj.

 
MarketingNajnovije vesti