Željko Zeljković
Sport

BRAVO! Pančevac Željko Zeljković istrčao STOTI MARATON

Izvor: 
013info Ned, 16/01/2022 - 17:16U nedelju, 16.januara, član Atletskog Kluba "Panonija" i jedan od osnivača udruženja "Maratonci" iz Pančeva, Željko Zeljković je u Sarajevu istrčao svoj stoti maraton i tim podvigom ušao u "Klub 100" i time je zaokružio jedan veliki deo svog trkačkog i humanitarnog životnog puta.

Ovim podvigom Željko je postao 222 član ovog "Kluba 100", a pored Ljiljane Tasić koja je prošle godine upisana kao druga žena u istoriji Srbije koja je istrčala 100 maratona, Atletski klub Panonija može se podičiti da sada ima dva člana koja u svojoj biografiji imaju zabeležen  ovako veliki uspeh u svetu trčanja.

- Teško je naći reči koje bi opisale poštovanje i naš dug prema ovo dvoje sjajnih ljudi a posebna čast je imati ih u svom timu - rekao je predsednik AK Panonija Saša Stojilović.

 

 

- Željko i Ljilja su dugogodišnji ambasadori naše zemlje, humanitarci i sportski radnici, koji su u velikoj meri doprineli popularizaciji zdravog načina života, bavljenja sportom ali i oraganizacijom trka i dovođenjem velikog broja trkača u grad Pančevo a baš iz tih raazloga UO AK PAnonija je i doneo odluku da započne organizaciju seriju uličnih i trail trka u protekloj godini u kojoj je učestvovao veliki broj dece i rekreativaca - naglasio je sportski direktor Aleksandar Dragojević.

 

Velika želja uprave kluba je da se naredne godine kroz sportske projekte u 2022. godini nađe prostora  za organizaciju polumaratona il maratona u gradu Pančevu a naročito kada se u klubu nalaze članovi poput Ljiljane Tasić i Željka Zeljkovića.

 
MarketingNajnovije vesti