Svetsko prvenstvo u plivanju

Čaba Silađi u polufinalu, Anja traži šansu u disciplini 400 m mešovitim stilom

Izvor: 
013info Ned, 02/08/2015 - 13:41
Anja Crevar 35. u kvalifikacijama discipline 200 m mešovitoNa Svetskom prvenstvu u vodenim sportovima, koje se održava u ruskom gradu Kazanju, danas su počela nadmetanja u plivanju. Pančevački plivački klubovi imaju 4 predstavnika u reprezentaciji Srbije na najvećoj ovogodišnjoj svetskoj smotri plivača, a danas su u kvalifikacijama nastupili plivači ‚‚Tamiša", Anja Crevar i Čaba Silađi. Anja je svoje prvo učešće na Svetskom prvenstvu započela u disciplini 200 m mešovitim stilom, u kojoj je zauzela 35. mesto među 39 takmičarki, dok je Silađi u disciplini 100 m prsno, uspeo da izbori plasman u polufinale.

Petnaestogodišnja Pančevka je bila ubedljivo najmlađa učesnica kvalifikacija u ovoj disciplini na Svetskom prvenstvu, pa 35. mesto koje je zauzela ne treba da bude razočaravajuće za nju i njene navijače. U jeku priprema za Svetsko juniorsko prvenstvo, koje će krajem avgusta biti održano u Singapuru, Anja je ovu distancu preplivala za 2 minuta, 21 sekund i 51 stotinku, što je šest sekundi sporije od njenog ličnog rekorda. Poslednjeg dana takmičenja u Kazanju, u nedelju 9. avgusta, Anja Crevar će nastupati u svojoj najboljoj disciplini, 400 m mešovitim stilom.

Čaba Silađi je kao šesnaestoplasirani takmičar u kvalifikacijama u trci 100 m prsno zauzeo poslednje mesto koje vodi u polufinale. Trku je završio za jedan minut i 35 sekundi (lični i naconalni rekord 59.79), pa će se ovog popodneva boriti za mesto u finalu. Osim ove discipline, plivač ‚‚Tamiša" se na Svetskom prvenstvu takmiči i u disciplini 50 m prsnim stilom. Kvalifikacije u toj disciplini su na programu u utorak, 4. avgusta. 

Iskusni takmičar ‚‚Dinama" i učesnik nekoliko Evropskih i Svetskih prvenstava, Petar Petrović u ponedeljak, 3. avgusta, nastupa u kvalifikacijama discipline 100 m leđnim stilom, dok će dvostruka prvakinja države, Jovana Bogdanović, članica Plivačkog kluba ‚‚Sparta", takmičiti u disciplini 200 m prsnim stilom. Kvalifikacije u ovoj disciplini su na programu 6. avgusta. 

Domaćin takmičenja u plivanju na Svetskom prvenstvu je stadion ‚‚Kazanj Arena", a organizatori su za ovo takmičenje na fudbalski teren postavili dva olimpijska bazena dužine 50 metara, jedan za takmičenje, a drugi za treninge. Nadmetanja najboljih svetskih plivača sa tribina može da prati 11.000 gledalaca. 

 

 

T.M. 

 

 
MarketingNajnovije vesti