• Čaba Silađi u polufinalu, Anja traži šansu u disciplini 400 m mešovitim stilom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na Svetskom prvenstvu u vodenim sportovima, koje se održava u ruskom gradu Kazanju, danas su počela nadmetanja u plivanju. Pančevački plivački klubovi imaju 4 predstavnika u reprezentaciji Srbije na najvećoj ovogodišnjoj svetskoj smotri plivača, a danas su u kvalifikacijama nastupili plivači ‚‚Tamiša“, Anja Crevar i Čaba Silađi. Anja je svoje prvo učešće na Svetskom prvenstvu započela u disciplini 200 m mešovitim stilom, u kojoj je zauzela 35. mesto među 39 takmičarki, dok je Silađi u disciplini 100 m prsno, uspeo da izbori plasman u polufinale.

    Petnaestogodišnja Pančevka je bila ubedljivo najmlađa učesnica kvalifikacija u ovoj disciplini na Svetskom prvenstvu, pa 35. mesto koje je zauzela ne treba da bude razočaravajuće za nju i njene navijače. U jeku priprema za Svetsko juniorsko prvenstvo, koje će krajem avgusta biti održano u Singapuru, Anja je ovu distancu preplivala za 2 minuta, 21 sekund i 51 stotinku, što je šest sekundi sporije od njenog ličnog rekorda. Poslednjeg dana takmičenja u Kazanju, u nedelju 9. avgusta, Anja Crevar će nastupati u svojoj najboljoj disciplini, 400 m mešovitim stilom.

    Čaba Silađi je kao šesnaestoplasirani takmičar u kvalifikacijama u trci 100 m prsno zauzeo poslednje mesto koje vodi u polufinale. Trku je završio za jedan minut i 35 sekundi (lični i naconalni rekord 59.79), pa će se ovog popodneva boriti za mesto u finalu. Osim ove discipline, plivač ‚‚Tamiša“ se na Svetskom prvenstvu takmiči i u disciplini 50 m prsnim stilom. Kvalifikacije u toj disciplini su na programu u utorak, 4. avgusta. 

    Iskusni takmičar ‚‚Dinama“ i učesnik nekoliko Evropskih i Svetskih prvenstava, Petar Petrović u ponedeljak, 3. avgusta, nastupa u kvalifikacijama discipline 100 m leđnim stilom, dok će dvostruka prvakinja države, Jovana Bogdanović, članica Plivačkog kluba ‚‚Sparta“, takmičiti u disciplini 200 m prsnim stilom. Kvalifikacije u ovoj disciplini su na programu 6. avgusta. 

    Domaćin takmičenja u plivanju na Svetskom prvenstvu je stadion ‚‚Kazanj Arena“, a organizatori su za ovo takmičenje na fudbalski teren postavili dva olimpijska bazena dužine 50 metara, jedan za takmičenje, a drugi za treninge. Nadmetanja najboljih svetskih plivača sa tribina može da prati 11.000 gledalaca. 

     

     

    T.M. 

     

     

    Na Svetskom prvenstvu u bazenskim sportovima, koje se održava u ruskom gradu Kazanju, danas su počela nadmetanja u plivanju. Pančevački plivački klubovi imaju 4 predstavnika u reprezentaciji Srbije na najvećoj ovogodišnjoj svetskoj smotri plivača, a danas su u kvalifikacijama nastupili plivači ‚‚Tamiša“, Anja Crevar i Čaba Silađi. Anja je svoje prvo učešće na Svetskom prvenstvu započela u disciplini 200 m mešovitim stilom, u kojoj je zauzela 35. mesto među 39 takmičarki, dok je Silađi u disciplini 100 m prsno, uspeo da izbori plasman u polufinale.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]