Atletičari Dinama na trofeju Beograda
Sport

Četiri medalje za atletičare Dinama na međunarodnom mitingu "Trofej Beograda"

Izvor: 
013info Ned, 28/06/2020 - 11:05

Atletičari pančevačkog Dinama osvojili su četiri medalje na Trofeju Beograda, tradicionalnom atletskom mitingu za mlađe juniore koji je održan u subotu, 27. juna na stadionu Vojne akademije.

Zlatnu medalju osvojio je Aleksa Živanov u bacanju koplja daljinom od gotovo 50m. Imao je sa malim prestupom daljinu od 55m. To bi bila norma za sva velika takmičenja koja ga očekuju u narednom periodu. Aleksa je osvojio i srebrnu medalju u bacanju kugle.

Drugu zlatnu medalju osvojila je Anastasija Mrkela u trci na 400m rezultatom 1.00,60. 

Strahinja Stevšić je u trci na 800m osvojio bronzanu medalju novim ličnim rekordom od 2.00,57. U ovoj trci su nastupili svi najbolji atletičari u Srbiji u ovoj disciplini tako da je Strahinja pokazao da iako najmlađi u konkurenciji sa pravom očekuje prvenstvo Srbije i borbu za medalju.

Lični rekord i odličan nastup sa novim ličnim rekordom imao je Andreja Božanić u trci na 800m koja je njegova sporedna disciplina.

Malo sportske sreće zafalilo je Lani Cvetkoski da kao pionirka osvoji medalju u bacanju diska i koplja. Lana je osvojila 4. mesto u bacanju diska i za samo 6 cm izgubila bronzanu medalju u poslednjem hicu. Ona je i u bacanju koplja osvojila 4.mesto.

Na mitingu su nastupili gotovo svi naši najbolji mlađi juniori ali je izostala masovnost klubova iz okolnih zemalja koji su po tradiciji do ove godine učestvovali sa kvalitetnim atletičarima.​

AK ,,Dinamo“ koji je trenutno peti klub u Srbiji po zvaničnoj statistici Srpskog atletskog saveza ima izuzetno gust raspored takmičenja u narednom periodu.

- Očekuju nas prvenstva Srbije u svim uzrasnim kategorijama, Kup  za juniore, kao i prvenstva Balkana. Ako istaknemo da je ove godine došlo do smene generacija u klubu, 5. mesto je fantastičan uspeh, objasnio je Ljupčo Cvetkoski, trener AK Dinamo.

 
MarketingNajnovije vesti