Džudo

Četiri medalje za džudiste ‚‚Dinama" na Prvenstvu Vojvodine

Pančevo, Pon, 09/05/2016 - 15:12
Tanja Marin
Na seniorskom Prvenstvu Vojvodine u džudou koje je proteklog vikedna održano u Kanjiži takmičari ‚‚Dinama" su osvojili četiri medalje - dve zlatne i dve bronzane, dok je tri takmičara ostvarilo plasman na peto mesto. Novi prvaci Vojvodine u konkurenciji seniora su Sara Slavković i Uroš Ćirić.

Kanjiža i Džudo klub ‚‚Prtizan Kot" iz ovog mesta na severu Vojvodine, bili su domaćini ovogodišnjeg Prvenstva Vojvodine na kojem je nastupilo 79 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji. Među učesnicima je bilo i sedam takmičara pančevačkog ‚‚Dinama" koje je predvodio trener Ljubomir Stanišić. Svi učesnici su ostvarili zavidne rezultate u svojim kategorijama, a zlatnim medaljama su se okitili Sara Slavković u konkurenciji dama do 78 kilograma i Uroš Ćirić u konkurenciji muškaraca do 100 kilograma. U istoj kategoriji do bronzanog odličja je stigao Nemanja Ruso, dok je medalju istog sjaja osvojio i Aleksa Stojadinov u konkurenciji do 66 kilograma. Igor Omasta je zauzeo peto mesto u konkureciji takmičara do 66 kilograma, a iste pozicije su zauzeli i Dejan Vulić (do 81 kg) i Aleksandar Petrović (preko 100 kg). 

Na Prvenstvu Vojvodine su pored takmičara ‚‚Dinama" učestvovali i treneri Slavko Stanišić i Milenko Krajinović, koji su sudili mečeve na ovom takmičenju. 

Svi osvajači medalja sa prvenstva regiona izborili su i pravo učešća na Prvenstvu Srbije, koje će 21. maja biti održano u Vrnjačkoj banji

 
MarketingNajnovije vesti