Tenis

Četiri takmičara ‚‚Dinama" u 2. kolu ‚‚Pecinog memorijala"

Pančevo, Pon, 11/04/2016 - 22:53
Tanja Marin

PANČEVO - Na teniskim terenima Sportskog centra ‚‚Mladost" i Teniskog kluba ‚‚Mladost" danas (ponedeljak, 11. april) su teniserke i teniseri uzrasta do 16 godina odigrali mečeve prvog kola na 27. ‚‚Pecinom memorijalu". Od sedam predstavnika Teniskog kluba ‚‚Dinamo", njih četvror je uspelo da prođe u sledeće kolo - Emilija Kojčić, Milana Vulin, Natalija Đukić i Dragan Omčikus. 

Kostur u singl konkurenciji ima 64 mesta i 48 takmičara i takmičarki, pošto je prvih 16 nosilaca u obe konkurencije bilo slobodno u prvom kolu. Pančevački teniseri su prvog dana turnira ostvarili zapažene rezultate, oni koji su prošli dalje nisu imali težak zadatak, a oni koji su ispali su odigrali dobro, ali ne dovoljno da ozbiljnije priprete protivnicima. Emilija Kojčić je rezultatom 2:0 (6:1; 6:0) savladala rusku teniserku Polinu Akimovu. I Natalija Đukić je u drugu rundu prošla bez izgubljenog seta, pošto je savladala teniserku iz Libana Jasmin Gaui rezultatom 6:0, 6:4, a Milana Vulin je bez borbe prošla u dalje takmičenje, pošto joj je Eva Kalan iz Rusije predala meč pre početka. U konkurenciji dečaka dalje je prošao Dragan Omčikus pobedom u meču sa Nemcem Stevanom Popovićem - 6:3 ; 6:1. Istim rezultatom su završeni mečevi u kojima su Anju Milošević i Kostu Petrova sa turnira eliminisali Ukrajinka Vera Tagaševa, odnosno Italijan Marko Furlaneto, dok je istu sudbinu doživeo i Aleksa Pešić, kojeg je rezultatom 6:1, 6:1 pobedio Andrija Pavlović iz Švajcarske. 

Aleksa Pešić je ispao i iz takmičenja u dubl konkurenciji pošto su njega i njegovog klupskog druga, Dragana Omčikusa u ‚‚super taj-brejku" rezultatom 10:5 savladali Rusi Egor Novikov i Vladimir Senčuk. U prvom kolu takmičenja parova slobodni su bili parovi Mladen Popović/Luka Grbin i Vuk Novitović/Viktor Stojanović. U dubl konkurenciji kod devojčica prvog dana ‚‚Pecinog memorijala" parovi su odigrali mečeve prvog i poneki meč drugog kola. Par Emilija Kojčić/Elena Milovanović je bio slobodan u prvom kolu, kao i parovi Natalija Đukić/Milana Vulin i Anja Milošević/Jasmin Gaui. Druga dva para su danas eliminisala iz dubl konkurencije u drugom kolu nadmetanja parova. 

Mečevi 2. kola počinju u 9 i 30 u utorak, 12. aprila. Na programu su sledeći mečevi:

Viktoria Veselinova (Makedonija, 16. nosilac) - Emilija Kojčić (TK ‚‚Dinamo, SRB)

Tamara Malešević (Srbija, 3. nosilac) - Milana Vulin (TK ‚‚Dinamo, SRB)

Natalija Đukić (TK ‚‚Dinamo, SRB) - Mihaela Đaković (Srbija, 5. nosilac)

Dragan Omčikus (TK ‚‚Dinamo, SRB) - Obrad Markovski (Makedonija, 11. nosilac)

Maria Ioana Alexandra Neascu (ROU)/Reka Zadori (HUN) (4) - Emilija Kojčić (SRB)/Elena Milovanović (SRB)

Luka Grbin (SRB)/Mladen Popović (SRB) - Marco Furnaletto (ITA)/Michele Vianello (ITA) (8)

Mihajlo Drobnjaković (SRB)/Obrad Markovski (MKD) (6) - Vuk Novitović (SRB)/Viktor Stojanović (SRB)

 

T.M.
MarketingNajnovije vesti