SD ‚‚Pančevo 1813"
Streljaštvo

Dejan Pešić vicešampion Srbije!

Pančevo, Pon, 11/07/2016 - 13:59
Tanja Marin


Pančevac Dejan Pešić, član Streljačke družine ‚‚Pančevo 1813", osvojio je srebrnu medalju na Prvenstvu Srbije malokalibarskim oružjem u ležećem stavu. Senior Streljačke družine je ovu srebrnu medalju pridodao bronzi koju je samo dan ranije osvojio na takmičenju u trostavu.

 Prvenstvo Srbije za seniore i seniorke malokalibarskim oružjem održano je u Novom Sadu 9. i 10 jula. Prvog dana seniori su se nadmetali malokalibarskom puškom u trostavu (3 serije po 40 metaka), a najuspešniji pančevački takmičar je sa 443,7 pogođenih krugova zauzeo treće mesto iza prvoplasiranog Stevana Pletikosića (458,3) člana Streljačkog kluba ‚‚Čika Mata", i drugoplasiranog člana ‚‚Crvene zvezde", Milenka Sebića (455,9). Pešić je u kvalifikacijama bio četvrti sa 1167, sa najboljim rezultatom u ležećem stavu sa pogođenih 399 krugova. U finalnom raspucavanju borba za zlatnu medalju mu je izmakla za 2 kruga, ali je i pored toga zabeležio sjajan rezultat i nastavio niz osvajanja medalja na Prvenstvima i Kupovima Srbije.

Drugi dan takmičenja bio je još uspešniji za našeg sugrađanina. U svojoj najboljoj disciplini, pucanjem iz ležećeg položaja u ‚‚olimpijskom meču" u metu udaljenu 50 metara od vatrene linije, Dejan Pešić je u kvalifikacijama zauzeo 5. mesto (616,8 krugova) i tako izborio mesto u finalu. U finalnom raspucavanju malokalibarskom puškom pucao je sjajno, ali nije mogao da nadmaši izuzetno inspirisanog nacinalnog rekordera, Stevana Pletikosića, koji je ovom prilikom za 0,2 kruga popravio sopstveni državni rekord finala, koji sada iznosi 209,6 krugova. Pešić je bio drugi sa 202,8 krugova, dok je treće mesto pripalo Milutinu Stefanoviću iz ‚‚Čika Mate". 

T .M.

 

 
MarketingNajnovije vesti