• Dinamu pripao derbi protiv Spartaka

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Rukometaši „Dinama“ pobedil su „Spartak Vojput“ iz Subotice u derbiju 13. kola Superlige Srbije. Pančevački tim je slavio posle uzbudljive završnice rezultatom 19:18, na poluvremenu (10:11). Derbi Superlige, koji je odigran u uzavreloj Hali sportova u Pančevu, opravdao je sva očekivanja. Tenzija i napetost bila je prisutna od prvog minuta, a atmosfera je proključala u poslednjih 15 minuta utakmice. „Dinamo“ je u tim trenucima ostao bez kapitena Branka Radanovića. On je zbog crvenog kartona morao da napusti teren (38. min.). Gosti su ozbiljno pripretili u 55 minutu, kada su uspeli da izjednače 17:17, a potom su imali sedmerac za vođstvo. Međutim iskusni čuvar „Dinamovog“ gola, Radule Radulović, uspeo je da odbrani penal i tako da vetar u leđa svojim saigračima. Golovima Petra Žujovića i Pavla Banduke, „Dinamo“ stiče nedostižnu prednost u poslednjih 60 sekundi susreta i osvaja nova dva boda. Pančevački „Vukovi“ su se tako revanširali „Spartaku“ za poraz iz prvog dela sezone.

    – Očekivano teška utakmica. „Spartak“ je odlična ekipa koja se nalazi u gornjem delu tabele. Prošle godine su igrali SEHA ligu i imaju ozbiljne igrače. Nadam se da je pulika uživala u ovom prazniku rukometa. Rezultat na semaforu pokazuje da je ovo bio susret dve odbrambene ekipe. Jako je bitno što smo pobedili i hteo bih da čestitam mojim momcima na tome. Dozvolili smo Subotici da postigne samo sedam golova u drugom poluvremenu. Sa ova dva boda smo biliži našem cilju a to je plej of. Istakao je nakon pobede šef struke Dinama“, Ivan Petković.

     

    – Utakmica je zaista bila sjajna. Odbrane su dominirale i ne pamtim kada sam poslednji put odigrao utakmicu na kojoj je postignut ovako mali broj golova. Bio je ovo jako težak meč u kome smo ostvarili važnu pobedu. Sve ekipe u ligi su odlične. Glave su nam vruće nakon ove pobede, ali moramo se okrenuti narednim izazovima i gurati dalje, rekao je mladi Pančevac i bek Dinama“, Miljan Bunjevčević, koji je Spartaku“ dao četiri gola.

    Dinamo“ je posle 13. kola u Superligi Srbije na drugom mestu sa 21. bodom, a u narednom kolu gostuje u Šapcu gde će se sastati sa Metaloplastikom

    Rukometaši „Dinama“ pobedil su „Spartak Vojput“ iz Subotice u derbiju 13. kola Superlige Srbije. Pančevački tim je slavio posle uzbudljive završnice rezultatom 19:18, na poluvremenu (10:11). Derbi Superlige, koji je odigran u uzavreloj Hali sportova u Pančevu, opravdao je sva očekivanja. Tenzija i napetost bila je prisutna od prvog minuta, a atmosfera je proključala u poslednjih 15 minuta utakmice. „Dinamo“ je u tim trenucima ostao bez kapitena Branka Radanovića. On je zbog crvenog kartona morao da napusti teren (38. min.). Gosti su ozbiljno pripretili u 55 minutu, kada su uspeli da izjednače 17:17, a potom su imali sedmerac za vođstvo. Međutim iskusni čuvar „Dinamovog“ gola, Radule Radulović, uspeo je da odbrani penal i tako da vetar u leđa svojim saigračima. Golovima Petra Žujovića i Pavla Banduke, „Dinamo“ stiče nedostižnu prednost u poslednjih 60 sekundi susreta i osvaja nova dva boda. Pančevački „Vukovi“ su se tako revanširali „Spartaku“ za poraz iz prvog dela sezone.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport