Anja, Branka i Ljudmila
Sport

DOBAR DAN TOKIO: Tri Pančevke na Olimpijskim igrama

Izvor: 
Slobodan Rora Damjanov Čet, 22/07/2021 - 09:04Ništa jednog sportistu ne razgali, i to mu do kraja života ostane u sećanju, kao kad se nađe na nejvećoj sportskoj smotri na planeti. Dugovečnost Olimpijskog pokreta, koji je osnovan 1894. dok su se prve moderne igre održale dve godine kasnije, u Atini, u koleraciji je sa činjenicom-takmičite se sa najboljima na svetu.

 

Od tada, pa do OI u Tokiju, koje počinju 23. jula i trajaće do 8. avgusta, prošao je čitav jedan vek, čak i nešto duže. Olimpizam, kao takav, šireći istiske, ne samo sportske vrednosti, imao je svoje padove (Berlin 1936. zbog nacizma u nastajanju, Ili Moskva 1980. kad su neke zapadne zemlje bojkotovale igre u, tadašnjem Sovjetskom Savezu), ali, priča o svečanosti nad svečanostima, ipak, nije do sad potamnela. Čak, i nesreća, u vidu, Covid-19, koja je pomerila za jednu godinu, održavanje igara u japanskoj prestonici, nije pomutila značaj svetkovine.

 

Srbija, od novije samostalnosti, imala je zapažene rezultate, čak šampione u ekipnim i pojedinačnim sportovima( Vaterpolo selekcija, Milica Mandić i Davor Štepanek).

Bilo je i Pančevaca i Pančevki na Igrama, od 1912. pa do našeg vremena, ali, da bi ih nabrojali, bila bi potrebna posebna rubrika. Ovog puta, predstavićemo vam Branku Marić, Ljudmilu Medan i Anju Crevar, koje će se naći u Tokiju.

 

Branka Marić će biti supervajzer na rukometnim takmičenjima, a kao bivši sudija, internacionalac, pa potom delgat na mnogobrojnim nadmetanjima širom sveta, izbor je bio logična posledica te istine.

Ljudmila Medan je bivša triatlonka, trener, a potom i osoba koja je svojim organizacionim sposobnostima, uverila ljude koji vode Internacionalnu Triatlon federaciju, da je sposbna da bude deo najveće sportske smotre.

Anja Crevar je poslednjih godina najbolja srpska plivačica, a već je bila na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Tada, kao najmlađa srpskinja u nacionalnoj delegaciji, mogla je da oseti značaj OI. Posle pet punih godina, Anja, sad će biti u prilici da sve one hiljade preplivanih kilometara i rad van bazena, pokuša da pretoči u što bolji rezultat. Mlada Pančevka je u poslednje vreme vredno trenirala u Španiji, gde je imala sve uslove za nesmetan rad. Koliko se zna, zdrava je i spremno očekuje nadmetanja u njenoj omiljenoj disciplini, na 400 metara mešovitim stilom.

 

Poštovane sugrađanke, želimo vam da na Olimpijskim igrama u Tokiju, budete odvažne kao i tokom dosadašnje karijere, date najbolje što umete, u svom polju delovanja i dostojno reprezentujete Srbiju i Pančevo.

 

Srećan put i dobra vam sreća!

Slobodan Rora Damjanov
MarketingNajnovije vesti