Foto: Dušan Borković
TCR šampionat

Dušan Borković se ovog vikenda trka na Tajlandu

Pančevo, Pet, 26/08/2016 - 18:48
Tanja Marin


Ovog vikenda se posle letnje pauze nastavlja takmičenje u TCR internacionalnoj seriji u kojoj nastupa najbolji srpski vozač, Pančevac Dušan Borković. Petnaesta i šesnaesta trka u ovogodišnjem šampionatu biće vožene u nedelju, 28. avgusta, na Tajlandu. 

Duca Borković, vozač B3 Rejsing tima, po prvi put u karijeri voziće na stazi „Čang internacional", koja se nalazi nadomak Burirama. Trkačka pista na ovoj stazi duga je 4554 metara, a kao i tokom prethodnih trkačkih vikenda, ovde će biti vožene dve trke od 14 krugova. Na ovoj stazi po drugi put se nadmeću vozači u TCR seriji, a prethodne godine trijumfovali su Stefano Komini i Pepe Oriola, dok je rekord staze i u kvalifikacijama i u trci drži Đani Morbideli u Hondi Civic. 

Foto: Dušan Borković
dusan borkovic.jpg

Tokom današenjeg dana vozači su se upoznavali sa stazom i uslovima na njoj, pošto su na programu bili testovi. U subotu će biti vožena dva slobodna treninga u trajanju po pola sata (u 6 i 8 časova ujutru po srednjoevropskom vremenu), a zatim i kvalifikacije koje počinju u 10 i 30 po našem vremenu. Obe trke će biti vožene u nedelju i obe počinju regularnim startom. Prva počinje u 7:25, dok je druga na programu u 9:05. Snimak prve trke, a zatim i uživo prenos druge, možete pratiti na drugom programu Radio-televizije Srbije u nedelju od 8 i 20

Posle sedam odvoženih trkačkih vikenda, Dušan Borković (Seat Leon), u debitantskoj sezoni u o TCR seriji, zauzima 8. mesto u šampionatu sa 96 osvojenih bodova. Lider šampionata je Švajcarac Stefano Komini (Leopard Rejsing – VW Golf) sa 168 bodova, samo bod manje ima drugoplasirani Španac Pepe Oriola (Tim Kraft-Bambu Lukoil – Seat Leon), dok treće mesto zauzima njegov timski kolega Britanac Džejms Neš (Tim Kraft-Bambu Lukoil – Seat Leon) sa 161 osvojenim bodom. 

T. M.
MarketingNajnovije vesti