AK Dinamo
Sport

Dve medalje za atletičarke pančevačkog Dinama na finalu Kupa: Blistale Sanja i Lana

Izvor: 
013info Ned, 26/09/2021 - 08:27


Atletičarke Dinama osvojile su dve medalje prvog dana finala Kupa Srbije za juniore koje se održava u Sremskoj Mitrovici.

Sanja Marić je ponovo zablistala  pobedivši na 400m sa novim ličnim rekordom 57,06. 

- Sanja iako pionirka trenutno nema dostojnog protivnika na 400m u juniorskoj konkurenciji. Izuzetan rezultat za respekt i u svetskim razmerama za pionirski uzrast. Možemo samo da  zamislimo kakav će to tamdem biti u sledećoj sezoni kada se u potpunosti oporavi Marija Mrkela a pogotovo u štafeti  4x400m gde ćemo i u reprezentaciji imati dve atletičarke Dinama. Sanja je pokazala kako se predanim radom i pod stručnim nadzorom pravog stučnjaka dolazi do vrhunskih ostvarenja. O ovoj atletičarki će se tek pričati ali samo u superlativu, rekao je njen trener Ljupčo Cvetkoski,

Drugi izvanredni rezultat je ostvarila Lana Cvetkoski koja je u bacanju koplja osvojila 3.mesto  bacivši novi lični rekord sa kopljem od 600g  - 31,36.

- Ako kažemo da je u konkurenciji jedne svetske prvakilje osvojena medalja onda je uspeh Lane Cvetkoski fenomenalan. Ona je ponovo potvrdila konstantnost u bacanju i ponovo je bila u tri najuspešnije bacačice koplja u Srbiji, rekao je Cvetkoski.

Ako kažemo da su natupili po 12 najboljih takmičara u Srbiji po disciplini onda se podrazumeva da je sve trenutno najbolje u Srbiji bilo prisutno u Sremskoj Mitrovici.

Prvog dana finala KUP-a Srbije za juniore koje je održano u Sremskoj Mitrovici nastupilo je četvoro atletičara AK „Dinamo“ Pančevo. 

Aleksa Živanov je u prvom danu imao dve bacačke discipline ali su to dve za njega pomoćne discipline i u obe je bio četvrti. U obe discipline mu je treće mesto izmaklo za 10-20 santimetara

- Njegova forma je u uzlaznoj  putanji a sutra je na programu njegova glavna disciplina a to je bacanje koplja i tu očekujemo medalju i novi lični rekord. Strahinja Stevšić je imao izuzetno tešku trku na 1500m  u kojoj je pratio vodeću grupu do poslednjeg kruga ali je poslednji krug, kako mi u žargonu kažemo „izgoreo“ tako da je zauzeo tek 8.mesto za njega skromnim rezultatom. Strahinjina glavna disciplina je 800m koja je na programu drugog dana i tu se nadamo ličnom rekordu, objasnio je Cvetkoski.

 

 

 

 

 

 

Ekipu spremao i vodio trener Ljupčo Cvetkoski.
MarketingNajnovije vesti