Foto: AK Dinamo
Sport

Dve medalje za Pančevku Sanju Marić na Prvenstvu Srbije za pionire

Izvor: 
013info Pon, 21/06/2021 - 11:53Proteklog vikenda u Sremskoj Mitrovici održano je pionirsko prvenstvo Srbije za pionire. Atletski klub „Dinamo“ osvojio je dve medalje,obe srebrne u trkama na 800m i 1500m.

U trci na 1500m Sanja Marić je istrčala fenomenalan rezultat 4:48 a ako kažemo da je trka bila taktička, a da je ovo prva trka Sanje Marić na 1500m možemo sa zadovoljstvom da kažemo da je u izuzetnoj formi.

U trci na 800m je falilo malo i sportske sreće za zlatnu medalju. Izgubila je Sanja zlatnu medalju u fotofinišu za 19 stotih delova sekunde. Pokazala je veliku borbenost ali je morala da se zadovolji srebrom. Vidno razočarana i nezadovoljna pokazala je kao svaki vrhunski sportista da je želela više i bolje. To je odlika velikih sportista a Sanja će sigurno to biti.

Najvažnije od svega je to da niti Sanja a ni ja kao trener ne biramo discipline u kojima je najslabija konkurencija samo da bi osvojili medalju već nastupamo tamo gde je najteže i najjača konkurencija jer je to jedini put do vrhunskog rezultata.

Posle takmičenja svi najveći atletski treneri su nam prilazili i čestitali, a istog su mišljenja kao i ja da je Sanja izrasla u fenomenalnu atletičarku. Ona je još uvek pionirka, a sledeće godine je očekuju prva takmičenja na prvenstvu Evrope a tada će svi videti njen pravi potencijal, navodi trener Ljupčo Cvetkoski.
MarketingNajnovije vesti