DžK Tamiš
Sport

Džudisti Tamiša dominirali u Doboju

Izvor: 
G. J. Pon, 21/06/2021 - 14:30Na Otvorenom prvenstvu u džudou koje je održano u Doboju, takmičari „Tamiša” iz našeg grada u konkurenciji 540 džudista iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Srbije osvojili su čak 22 medalje. „Tamiš” je imao 17 takmičara, a najuspešniji je bio Dejan Dolinga koji je  progalešn za najboljeg starijeg pionira na turniru, jer je osvojio dve zlatne medalje i to u konkurenciji starijih poionira i kadeta. 

U konkurenciji poletaraca srebrnu medalju osvojio je Filip Farkaš, dok su se  bronzanim medaljama okitili Pavle Ćosić i Natalija Novaković koja je isti uspeh ponovila i u konkurenciji mlađih pionira. U tom uzrastu kod dečaka dominirao je Kristijan Lehni koji se popeo na pobeničko postolje, dok su srebrne medalje osvoijili Nikola Dolinga i Matija Stojanovski, a bronzom je morao da se zadovolji Vasilije Stajčić.
 
Kod starijih pionira prva mesta su osvojili Petar Novaković, Nikola i Dejan Dolinga. srebrne medalje pripale su Mariji Stojanovski, Mariji Penevski, Aleksi Sudimcu i Kristijanu Lehniju, dok se bronzu zaslužili Matija Stojanovski, Aleksa Lehni i Vuk Milutinović.
 
Kod kadeta najuspešnije su bile Jelena Stojanovski i Milica Sekulović, a kod dečaka Dejan Dolinga. Srebrnu medalju osvojila je Marija Penevski.
 
Sa 7 zlatnih, 8 srebrnih i 7 bronzanih medalja džudo klub „Tamiš”je proglašen za najuspešniji klub na turniru, na drugom mestu po broju odličja je „Famos” iz Sarajeva, a treći džudo klub „Miša Stanković”iz Podgorice. Treneri Aleksa Stojadinov i Ivan Ostojić bili su izuzetno zadovoljni rezultatima svojih mladih džudista.Oni su izjavili:
 
- Ostvarili smo veliki uspeh, osvojili smo medalje u svim uzrasnim kategorijama što samo pokazuje da smo na dobrom putu, da deca pokazuju veliku želju za pobedom i ljubav prema ovom sportu, a sve to je samo rezultat dobrog rada na treninzima.
Da bi nagradili dobar rezultat svojih takmičara rukovodstvo kluba je deci obezedilo jednodnevni izlet u Akva park „Terme”i boravak u Avantura parku na Ozrenu, tako da će svi ovo gostovanje u Doboju pamtiti po osvojenim medaljima, ali i lepom druženju nakon takmičenja.
 
 

DZK Tamis
dzk_tamis_24.jpg
MarketingNajnovije vesti