Džudo akademija Jočić
Sport

DŽUDO: Četiri medaje za starčevačku Akademiju Jočić

Izvor: 
013info Pon, 09/11/2020 - 12:14


U banjskom kompleksu u Kanjiži u nedelju je održano Prvenstvo Vojvodine u džudou za mlađe pionire, a starčevačku Akademiju Jočić predstavljalo je šest takmičara.

Zbog epideliološke situacije takmičenje je bilo podeljeno na dva dela, a u prepodnevnevnom programu su nastupale lakše težinske kategorije u kojima su se takmičili Aleksa Lehni i Bogdan Vukosavljević.

Aleksa nije imao sreće u žrebu i ispao je u prvom kolu, dok je Bogdan odradio tri meča i zauzeo na kraju sedmo mesto.

U popodnevnom terminu nastupali su "teškaši". Na tatami je prvi izašao Golub Strigić koji je posle iscrpljujućih eliminacionih borbi ostao bez daha za finalni meč i posle poraza u finalu osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 60 kg.

Sledeći na borilište izlazi Petar Novaković i posle tri efektne pobede usledila je velika borba u finalu i nažalost deset sekundi pre kraja poraz. Petar je takođe osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 66 kg.

Ovo prvenstvo Vojvodine je zatvoreno je finalom devojčica u kategoriji +56 kg u kome su nastupile dve takmičarke Akademije Jočić.

Ovog puta više sportske sreće imala je Milena Sekulović koja se okitila titulom prvaka Vojvodine dok se Natalija Strigić zadovoljila srebrnom medaljom.

 

- Naporan rad u prethodnim nedeljama dao je očekivane rezultate. Ostaje mali žal za što se na državno prvenstvo nisu plasirali "lakaši", ali ne mogu da budem nezadovoljan sa četiri medalje i isto toliko plasmana. Predstoji nam žestok rad u naredne dve nedelje, tako da od ovih takmičara očekujem i državne medalje, rekao je trener Miroslav Jočić.

 
MarketingNajnovije vesti