DžK ‚‚Dinamo"
Džudo

DŽUDO: Danijel Maravić prvak Vojvodine; Dinamovcima 13 medalja na Međunarodnom kupu u Beogradu

Pančevo, Uto, 05/04/2016 - 21:38
Tanja MarinTokom vikenda u Kanjiži je odbržano Prvenstvo Vojvodine za starije pionire na kojem se takmičar Džudo kluba ‚‚Dinamo" Danijel Maravić okitio titulom prvaka regije. U isto vreme mlađi poletarci, poletarci i mlađi pioniri ovog kluba učestvovali su na Međunarodnom džudo kupu ‚‚Novi Beograd 2016" gde su osvojili 13 medalja: šest zlatnih, dve srebrne i pet bronzanih.

Na Prvenstvu regije za starije pionire nastupilo je 130 takmičara iz 29 klubova, a DžK "Dinamo" je imao samo jednog predstavnika - Danijela Maravića u kategoriji do 73 kg, kome je stručnu i psihološku podršku pružao trener Ljubomir Stanišić. On je to zlatne medalje došao ostvarivši pet pobeda iponom u isto toliko mečeva. Pobedom na Prvenstvu pokrajine Danijel se kvalifikovao za učešće na Prvenstvu Srbije koje će biti održano 16. aprila u Boru.

Na Međunarodnom džudo kupu ‚‚Novi Beograd 2016", koji tradicionalno organizuje DžK ‚‚Novi Beograd", nastupalo je 430 takmičara iz 39 klubova iz Hrvatske i Srbije u uzrastima mlađi poletarci (U9), poletarci (U11) i mlađi pioniri (U13). DžK "Dinamo" predstavljao je 21 takmičar, a osvojeno je 13 medalja, dok je tri takmičara zauzelo peto mesto. U konkurenciji takmičara do devet godina zlatnu medalju je osvojio Mateja Stojanovski u kategoriji do 20 kg, srebrnu Nikola Dolinga u istoj kategoriji, a peto mesto je zauzeo Dejan Dolinga u kategoriji do 25 kg. Među takmičarima starosti do 11 godina najsjajnije odličje su osvojili Milica Sekulović (kategorija do 28 kg), Aleksa Đurović (-31 kg) i Miloš Stojanović (-50 kg), dok su treće mesto zauzeli Nikola Mirković (-28 kg), Nemanja Jurica (-38 kg) i Đorđe Jakimovski (-38 kg). Peto mesto zauzeli su Marija Stojanovski (-25 kg) i Miloš Đorđević (-28 kg). U konkurenciji mlađih pionira prvo mesto je pripalo Andrijani Krtenić, u kategoriji do 32 kg, i Filipu Francuzu u kategoriji do 34 kilograma. Uroš Ćuća se okitio srebrnom medaljom u kategoriji do 55 kg, dok su treće mesto zauzeli Jelena Stojanovski (-32 kg) i Petar Mljač (+66 kg).

Na ovom Međunarodnom kupu ekipu su predvodili treneri Nada Ostojić i Petar Ilijin.
MarketingNajnovije vesti