džudisti akademije jočić Foto: Privatna arhiva
Sport

DŽUDO: Pet medalja za Starčevce na Međunarodnom turniru u Temerinu

Izvor: 
013info Pon, 09/05/2022 - 08:50Džudisti starčevačke Akademije Jočić proteklog vikenda učestvovali su na Međunarodnom turniru u Temerinu, sa kog su u naš Grad doneli pet medalja.

Na 35. Međunarodnom turniru u Temerinu, koji je održan u subotu, 7. maja, učestvovalo je 348 takmičara iz sedam zemalja, 245 dečaka i 103 devojčice, koji su bili raspoređeni u tri uzrasne kategorije: stariji poletarci/poletarke (do 10 godina), mlađi dečaci/devojčice (do 12 godina) i stariji dečaci/devojčice (do 14 godina).

Akademci su nastupili u skromnom sastavu, jer ih narednog vikenda očekuje važno takmičenje - Prvenstvo Vojvodine za starije pionire, za koje se posebno pripremaju.

Dejan i Natalija Strigić su bili najbolji i u svojim kategorijama su osvojili zlatne medalje. Antonina Nikolić je bila druga, dok su Dunja Jočić i Vuk Milovanović osvojili bronzane medalje.

Trener Miroslav Jočić istakao je da pohvalu za svoje nastupe zaslužuju i ostali takmičari, koji, sa po nekom pobedom i porazom, nisu osvojili madalje ali su se hrabro borili - Maletić, Mitić, Petrović i Ravin, a posebno Trajanovski i Nikolić koji su bili peti.

“Zadovoljni ovim nastupom nastavljamo sa radom i čekamo sledeće takmičenje”, zaključio je Jočić.

 
MarketingNajnovije vesti