Džudo klub Tamiš
Sport

DŽUDO: Tamiš širi spisak prijatelja

Izvor: 
G. J. Pet, 23/07/2021 - 13:23


Vrednost jednog kluba meri se i brojem sportskih prijatelja, a džudo klub „Tamiš” je sudeći po tome sve bogatiji, iako postoji tek 5 meseci. Takmičari su na letnjem odmoru, ali nije im bilo teško da se okupe  u klupskim prostorijama na „Kotežu” i da dočekaju našeg poznatog džudistu, a sad selektora Nemačke kadetske reprezentacije, Slavka Tekića, koji već decenijama živi u Hamburgu. On je obukao  kimono i sa 40 džudista „Tamiša” različitog uzrasta održao je kvalitetan trening koji će sigurno svima ostati u lepom sećanju:

- Svi su bili veoma motivisani i lepo su radili. Drago mi je što sam ovde, a došao sam na poziv Nenada Novakovića koji je stvorio izuzetne uslove za rad i trening. Retko ko u Srbiji ima ovakav tatami koji vibrira, što je po svetskim standardima. To je za decu posebno korisno, jer je zbog vibracionih elemenata ispod tatamija jako mala verovatnoća da se povrede prilikom pada.
 
Slavko Tekić je siguran da će se ova sardnja nastaviti i da će  i on biti u prilici da u svom klubu Ajberg u Hamburgu ugosti ekspediciju iz Pančeva:
 
- Ovakve stvari su izuzetno korisne i dobro došle, jer svako dete može nešto novo da nauči od novog sparing partnera i trenera. Svaka saradnja između klubova je korak napred i doprinosi daljem razvoju. Pančevo je oduvek imalo dobre džudiste. Pamtim Slavka Stanišića, Leposavu Marković, sad je tu Andrea Stojadinov i siguran sam da će se zahvaljujući dobrom radu ovde uskoro stvoriti novi šampioni.
 
Kad tako nešto kaže stručnjak poput Tekića koji stvara šampione u Nemačkoj i čiji će se učenici boriti i za medalje na Olimpiskim igrama u Tokiju treba mu verovati.MarketingNajnovije vesti